nieuws

Innovatief team Pulitzer pakt Dutch Hotel Award 2013

Hotel

De tiende editie van de Dutch Hotel Award is gewonnen door het managementteam van hotel Pulitzer in Amsterdam. Dat heeft juryvoorzitter Bas Tolmeijer vanmiddag tijdens het Hostacongres bekendgemaakt.

Innovatief team Pulitzer pakt Dutch Hotel Award 2013

General manager Alex van Gastel en zijn team kregen vandaag de oorkonde uitgereikt, op vrijdag 7 juni wordt in hotel Pulitzer de bij de Dutch Hotel Award horende plaquette en ingelijste cover van Misset Horeca uitgereikt.

Omdat de jury ook de andere twee finalisten graag in de schijnwerper wil zetten, is dit jaar gekozen om – vanwege de jubileumeditie – de drie finalisten te rangschikken met brons, zilver en goud.

Naast de oorkonde krijgt het team van Pulitzer ook de gouden oorkonde. Het zilver gaat naar Banks Mansion, Hilton Rotterdam ontvangt het bronzen certificaat.

Make a good choice

De jury prijst vooral de wijze waarop de finaleopdracht is uitgevoerd door het marketingteam van Pulitzer. Zonder de officiële paden binnen Luxury Collection en Starwood te bewandelen – dan zou lancering volgens Van Gastel zes weken hebben geduurd – werd de campagne ‘Make a Good Choice‘ opgezet. Met een handvol verschillende acties en initiatieven werd in de week voorafgaand aan de finale al zo’n zeven mille opgehaald voor Unicef, WNF of KWF. Aan welk goed doel het geld toekomt, kon elke gast per boeking zelf bepalen.

Het hotel genereerde veel exposure met de acties, precies zoals de finaleopdracht voorschreef. Uiteindelijk bracht de uitvoering van die opdracht en de algehele indruk die het team tijdens de finale en halve finale op de juryleden maakte, de overwinning. In dee woorden van juryvoorzitter Bas Tolmijer: ‘de belangrijkste reden voor het winnen van de Dutch Hotel Award ligt in de sprankelende samenwerking, waarbij men met trots kijkt als een collega het podium krijgt en waar wordt aangetoond dat jeugdige passie met een seniore touch kan leiden tot een succesvol hotel.’

Historisch besef

Ook het historisch besef binnen Pulitzer wordt door de jury geprezen. Het hotel huist in 25 historische grachtenpanden, waar de grandeur van de Gouden Eeuw voelbaar is. Tijdens het jurybezoek betuigden allerlei mensen uit de geschiedenis van het hotel hun steun. Niet alleen het Schotse echtpaar Turl, al jaren vaste gasten, en de oud-hoofdconcierge Robin van Kooten, die ruim 41 jaar bij het hotel werkte en een slordige vijf eigenaren en veertien general managers heeft gezien. Ook area manager van Starwood Kurt Renold was present en zelfs een drietal bewoners van eeuwen terug verhaalden ‘in levende lijve’ over de geschiedenis van de panden waarin het hotel huist.

Vindingrijke aanpassingen in het hotel, zoals de omvorming van een niet renderende private diningzaal tot wijn-spijslokaal en het introduceren van flexwerken voor bijna al het personeel, getuigen volgens de jury dat het thema van DHA 2013, ‘innovatief ondernemerschap’, diep in het dna van het hotel geworteld zit.

Het managementteam bestaat naast manager Alex van Gastel uit Front Office Manager Duncan Goedhart, Executive Housekeeper Anne Rasmussen, Food & Beverage Manager Jos de Groot, Assistent Chief Engineer Adri van Sambeek, Assistent Human Resources Manager Priscilla de Graaf en Assistent Financial Controller Eric van Lambalgen.

Bekijk de fotoreportage van de finale


In Misset Horeca #12 op 14 juni een groot artikel over de winnaar van de Dutch Hotel Award 2013

Reageer op dit artikel