Rob Wijnen en Timon Verhees winnaars NK Leermeester Leerling 2020

Rob Wijnen en Timon Verhees winnaars NK Leermeester Leerling 2020

Het team van Restaurant d'Ouwe Tramhalte, bestaande uit Rob Wijnen (Leraar) en Timon Verhees (leerling), heeft maandag 13 januari 2020 het NK koken voor Leerling en Leermeester gewonnen. Voorheen bekend als het Bronzen Koksmes. De kookwedstrijd vond plaats in de Horecava in de Rai in Amsterdam.

Acht teams gingen de strijd met elkaar aan om met de hoogst gewaardeerde titel voor leermeesters en hun leerlingen de Gilde Arena te verlaten. De koks kregen voorafgaand aan de wedstrijd een blackbox gepresenteerd, met onder andere scheermes, kalfssukade en kingfish.

'Het duo heeft prachtig gepresteerd', reageerde de jury. 'Ik ben hartstikke blij', reageert Rob Wijnen nadien. Hij vermoedt dat ze met het dessert de jury voor zich wisten te winnen. Het team van restaurant Basiliek* met Yornie van Dijk en Jeroen van de Steeg werd tweede. Op de derde plek eindigde Kees Visser en Jeffrey Buijl van Restaurant Cristo.

Organisatie

Het NK Leermeester-Leerling wordt tot stand gebracht door het Gastronomisch Gilde en is mede mogelijk gemaakt door Hanos InternationaleHoreca Groothandel en RAI Amsterdam. Het Gastronomisch Gilde is dé vakvereniging voor ervaren en jonge professionals in de gastronomie. Vorig jaar won het team Bord'Eau bestaande uit Koen van den Hurk en Jasper Panis de wedstrijd NK Leermeester Leerling 2020.

Deelnemers:

  • Michael Molenaar & Melvin Gerrits van Restaurant Bij Qunis in Lijnden
  • Mitchel Gruppe & Joe Liem van Restaurant Aan de Zweth* in Schipluiden
  • Yornie van Dijk & Jeroen van de Steeg van Restaurant Basiliek* in Harderwijk
  • Rob Wijnen & Timon Verhees van Restaurant d’Ouwe Tramhalte in Duizel
  • Mark Captein & Jennifer Bos van Orangerie De Pol in Doetinchem
  • Wayne Kropman & Brent van Hasselt van Brasserie Pastis in Rosmalen
  • Kees Visser & Jeffrey Buijl van Restaurant Cristo in Zierikzee
  • Gert van der Heijden & Kevin van de Poppe van Het Roode Koper* in Leuvenum