Werner Loens over de Michelinsterren voor 2020

Werner Loens over de Michelinsterren voor 2020

Maandag 13 januari heeft Michelin haar Michelinsterren voor 2020 bekend gemaakt. Kort na de presentatie spreken we kort met selectiedirecteur Werner Loens. Wat heeft hij te zeggen over de sterren voor 2020?

Wat komt aan bod

  • De ode aan de overleden Lucas Rive
  • De verkoop van de gidsen
  • De vele noteringen in Noord-Brabant en Limburg
    De rol van de economie daarop
  • Van Bib Gourmand naar Michelin
  • Waar werd hij het meest verrast door het bord eten
  • Minder pretentieuze sterzaken
  • Strandlodge Winterswijk en Bridges Amserdam (sterverlies)
  • De keuken van Eden in Valkenswaard (aparte smaken bij elkaar)
  • Loens op basis van 30 jaar ervaring;
    economie niet goed: meer sterren
    economie goed: minder sterren
  • Over de ster van speak-easy restaurant Graphite
  • Geen nieuwe derde ster voor Nederland
  • Kweekvis/duurzaamheid
  • Transparantie van Michelin
    ‘Chefs zijn fier, ik hoef hen niet de les te lezen’

Bekijk hieronder de video (alleen geluid). De directeur wil niet herkenbaar in beeld.

De verkoop van de gidsen gaat niet goed, erkent Loens. ‘Geen enkele papieren gids verkoopt nog goed. Wij hebben als Michelin heel sterk geinvesteerd in nieuwe apps en websites. Vanaf maart kun je alle sterrestaurants daar consulteren. De gids verkoopt als branded (met een partner op de omslag) nog wel heel goed, zegt Loens. Die oplage stijgt, maar verder is de toekomst digitaal. En daar moeten wij ook ons business model van de toekomst vinden.

Reacties hoofdrolspelers Michelin 2020:

Werner Loens over Michelinsterren 2020

Mike Vrijdag: 'Tijd van Michelinster pakt niemand ons af'

De Groene Lantaarn: 'Michelin extra spannend door verhuizing

Bridges 'teleurgesteld' door verlies Michelinster

Koen van der Plas: 'Sterverlies ingecalculeerd'

Michelinster voor ‘spannende gerechten’ van restaurant Eden

Randy Karman: ‘Behoud Michelinster is groot compliment’

Servais Tielman: ‘We willen met koken bezig zijn’

Jan en Patricia Marrees uit Weert terug in de Michelingids 2020

Zout&Citroen: ‘Morgen mag het hele team een kater hebben’

Hans Derks van Versaen ging twijfelen na Bib-verlies

Noble Kitchen: ‘Niet in Lekker, daling in GM, maar wél een Ster’

Michelin-Award Gastheerschap voor Peter Bruins

Sommelier Award Michelin voor Koen van der Plas

Jacob Jan Boerma: ‘Veel waardering voor jonge talenten’