Restaurant Bridges Amsterdam 'teleurgesteld' over verlies Michelinster

Restaurant Bridges Amsterdam 'teleurgesteld' over verlies Michelinster
Bram Kaplan (l) (Maxxium), Marco Westra (Bridges) en Raoul Meeuwese (Bridges). Foto archief Misset Horeca

Restaurant Bridges in hotel The Grand verliest haar Michelinster. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt door Michelin tijdens de gidspresentatie in het Amsterdamse De La Mar Theater.

‘We zijn teleurgesteld. We vinden het jammer. Maar respecteren de beslissing van Michelin.’ Dit laat Kees Hogetoorn, commercieel directeur van The Grand weten aan Misset Horeca. Restaurant Bridges bevindt zich in het vijfsterrenhotel in Amsterdam. ‘Verliezen is altijd vervelend. Maar we gaan proberen de ster in de toekomst weer terug te koken.’

Sinds december 2018 zwaait Raoul Meuwese (Hoefslag) de scepter in de keuken van het restaurant. Hij nam toen het stokje over van Andres Delpeut. ‘We hebben zes jaar een Michelinster gehad, met meerdere chefs aan het roer,’ zegt Hogetoorn.

‘We gaan in gesprek met Michelin en gaan door met ons restaurant. 2019 was een ontzettend goed jaar voor ons. En vanavond gaan we ook gewoon weer open voor diner. Op maandag en dinsdag hebben we nooit lunch. Het team is dit moment natuurlijk teleurgesteld mar we herpakken ons en gaan door.’

Bridges kreeg haar Michelinster in 2013 onder het bewind van Joris Bijdendijk.

Reacties hoofdrolspelers Michelin 2020:

Werner Loens over Michelinsterren 2020

Mike Vrijdag: 'Tijd van Michelinster pakt niemand ons af'

De Groene Lantaarn: 'Michelin extra spannend door verhuizing

Bridges 'teleurgesteld' door verlies Michelinster

Koen van der Plas: 'Sterverlies ingecalculeerd'

Michelinster voor ‘spannende gerechten’ van restaurant Eden

Randy Karman: ‘Behoud Michelinster is groot compliment’

Servais Tielman: ‘We willen met koken bezig zijn’

Jan en Patricia Marrees uit Weert terug in de Michelingids 2020

Zout&Citroen: ‘Morgen mag het hele team een kater hebben’

Hans Derks van Versaen ging twijfelen na Bib-verlies

Noble Kitchen: ‘Niet in Lekker, daling in GM, maar wél een Ster’

Michelin-Award Gastheerschap voor Peter Bruins

Sommelier Award Michelin voor Koen van der Plas

Jacob Jan Boerma: ‘Veel waardering voor jonge talenten’