Team Lauswolt wint twee keer in Assen

Team Lauswolt wint twee keer in Assen
(Foto: Bas Lievens van Bidfood)

Medewerkers van Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag hebben in Assen twee prijzen gewonnen. Zowel de Grand Prix als de Roelof van der Laan-Bokaal gingen naar Friesland.

Almar Wessels won de gastvrijheidsprijs Roelof van der Laan-bokaal en de chefs onder leiding van keukenchef Kees Meinderts wonnen de kookwedstrijd Grand Prix. De beide wedstrijden vonden maandag 10 februari plaats in de TT hal in Assen.

De hoofdprijs van de Grand Prix is een bedrag van 5.000 euro voor het winnende team. Onder de tien deelnemers bevonden zich vier sterrestaurants en twee restaurants met twee Michelinsterren.

Kees Meinderts

Namens Lauswolt waren drie medewerkers; Kees Meinderts, Erik Timmerman en Almar Wessels, actief in de wedstrijdarena. Het team moest voor de Grand Prix een viergangenmenu koken voor vier personen. Shoppen gebeurde op de beursvloer bij Bidfood.

Tijdens de beurs HorecaEventt in Assen worden diverse wedstrijden gehouden voor professionals.

Deelnemers Grand Prix

Patryk BolekRestaurant ZinderendUden
Hans GerlofsmaLoods Lounge TerschellingTerschelling
Jasper PanisRestaurant Bord’eau *Amsterdam
Gertjan TempertRestaurant De Groene Lantaarn **Staphorst
Patrick van HogeloonRestaurant De Treeswijkhoeve **Waalre
Kees MeindertsLandgoed Lauswolt *Beetsterzwaag
Maurice GrendelmanRestaurant PoortmanVeeningen
Marleen BrouwerRestaurant De Loohoeve *Schoonloo
Martin RuisaardRestaurant De FuikAalst
Matthijs MulderRestaurant De Bloemenbeek *De Lutte

Lauswolt, De Loohoeve, De Groene Lantaarn en De Bloemenbeek waren vorig jaar ook vertegenwoordigd in de wedstrijdkeukens in Assen. De winnaar van 2017, Patrick van Hogeloon van de Treeswijkhoeve deed in 2020 ook weer mee. In 2018 won Dennis de Haan uit Groningen.