Team Lauswolt wint twee keer in Assen

Team Lauswolt wint twee keer in Assen
(Foto: Bas Lievens van Bidfood)

Medewerkers van Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag hebben in Assen twee prijzen gewonnen. Zowel de Grand Prix als de Roelof van der Laan-Bokaal gingen naar Friesland.

Almar Wessels won de gastvrijheidsprijs Roelof van der Laan-bokaal en de chefs onder leiding van keukenchef Kees Meinderts wonnen de kookwedstrijd Grand Prix. De beide wedstrijden vonden maandag 10 februari plaats in de TT hal in Assen.

De hoofdprijs van de Grand Prix is een bedrag van 5.000 euro voor het winnende team. Onder de tien deelnemers bevonden zich vier sterrestaurants en twee restaurants met twee Michelinsterren.

Kees Meinderts

Namens Lauswolt waren drie medewerkers; Kees Meinderts, Erik Timmerman en Almar Wessels, actief in de wedstrijdarena. Het team moest voor de Grand Prix een viergangenmenu koken voor vier personen. Shoppen gebeurde op de beursvloer bij Bidfood.

Tijdens de beurs HorecaEventt in Assen worden diverse wedstrijden gehouden voor professionals.

Deelnemers Grand Prix

Patryk Bolek Restaurant Zinderend Uden
Hans Gerlofsma Loods Lounge Terschelling Terschelling
Jasper Panis Restaurant Bord’eau * Amsterdam
Gertjan Tempert Restaurant De Groene Lantaarn ** Staphorst
Patrick van Hogeloon Restaurant De Treeswijkhoeve ** Waalre
Kees Meinderts Landgoed Lauswolt * Beetsterzwaag
Maurice Grendelman Restaurant Poortman Veeningen
Marleen Brouwer Restaurant De Loohoeve * Schoonloo
Martin Ruisaard Restaurant De Fuik Aalst
Matthijs Mulder Restaurant De Bloemenbeek * De Lutte

Lauswolt, De Loohoeve, De Groene Lantaarn en De Bloemenbeek waren vorig jaar ook vertegenwoordigd in de wedstrijdkeukens in Assen. De winnaar van 2017, Patrick van Hogeloon van de Treeswijkhoeve deed in 2020 ook weer mee. In 2018 won Dennis de Haan uit Groningen.


Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.