Line up Assen bekend: Groene Lantaarn, Ciel Bleu, Amsterdammertje en Loohoeve doen mee

Line up Assen bekend: Groene Lantaarn, Ciel Bleu, Amsterdammertje en Loohoeve doen mee
Winnaar 2017: Patrick van Hogeloon van de Treeswijkhoeve

In Assen strijden maandag 11 februari 2019 tien teams van toprestaurants om de Grand Prix van Assen. De Loohoeve, Vive La Vie, Ciel Bleu, De Groene Lantaarn, 't Amsterdammertje, Bij Kees, De Bloemenbeek, Lauswolt, 't Lansink en Carelshaven Delden doen mee. Wie vaardigen ze af?

De tien deelnemende restaurants sturen teams naar Assen. Naast de wedstrijd-chef mogen de zaken een assistent en een gastheer/gastvrouw meenemen naar de wedstrijd. De opdracht bestaat uit het serveren van een feestelijke viergangen lunch voor vier personen, inclusief amuse en aperitief dat aan tafel bereid wordt. Dennis de Haan van Restaurant De Haan in Groningen won de grand prix van Assen in 2018.  Hij werd in december 2018 bij GaultMillau nog verkozen tot Bistronoom van het Jaar.  In 2017 won in Assen Patrick van Hogeloon van de Treeswijkhoeve uit Waalre.

De winnaar van de krijgt de Grand Prix EvenTT Culinair wisseltrofee en een bedrag van € 5000,-.

Deelnemers Grand Prix EvenTT Culinair Assen 2019

Niels SchievinkRestaurant De Loohoeve *Schoonloo
Gerry TrouwRestaurant Vive la VieGroningen
Rody PonneRestaurant Ciel Blue **Amsterdam
Bibi de WitRestaurant De Groene Lantaarn **Zuidwolde
Marco vd WijngaardRestaurant 't Amsterdammertje *Loenen aan de Vecht
Kees VisserRestaurant Bij KeesZierikzee
Michel Oude BooyinkRestaurant De Bloemenbeek *De Lutte
Erik TimmermanLandgoed Lauswolt *Beetsterzwaag
Amber BeekmanRestaurant 't Lansink *Hengelo
Daniel NijkampRestaurant CarelshavenDelden

De chef kookt samen met de keuken-assistent, maar moet wel tijdens de mise en place de wedstrijdruimte verlaten. De assistent maakt dus de mise en place voor het menu, vanaf 13.00 uur mag de chef zich weer in de wedstrijdruimte begeven en geven de teams – met  z'n tweeën - de gerechten mee.

De wedstrijd is een black box wedstrijd, deelnemers koken met producten die ter plaatse aangeboden worden door Bidfood. De bediening serveert een passend feestelijk aperitief en bijpassende wijnen, de wijnen worden door de organisatie beschikbaar gesteld. Restricties van het menu: geen soep en geen ijs.

Alle gangen worden geserveerd op servies van Gastro Supply.

Vier borden worden gelijktijdig doorgegeven waarbij de jury bepaalt welk bord er beoordeeld wordt.
Één van de borden naar de jury.
Één van de borden op de show tafel.
Twee borden naar het restaurant.

De beoordeling van het menu vindt plaats op de volgende onderdelen:
* Harmonie en presentatie
* originaliteit
* moeilijkheidsgraad
* smaak
Maximaal te scoren:      100 punten.

Bovendien is er door de gastheer/vrouw in het restaurant 50 punten te scoren.

Team totaal: 150 punten

Jury Grand Prix EvenTT Culinair 2019

Jilt CazemierRestaurant de Vlindertuin*
Arjan BisschopRestaurant De Heeren van Harinxma*
Jan SminkRestaurant De Librije***
Steven-Klein NijenhuisRestaurant Onder de Linden*
Dennis van der BeldRestaurant Het Roode Koper*

Alle winnaars wedstrijden Assen van 2018

Grand Prix EvenTT Culinair
1Dennis de HaanRestaurant de HaanGroningen
Maître Roelof van der Laan Bokaal
1Bram van GrinsvenRestaurant SommUden
Innovatieve Chef
1Kevin ReijerseRestaurant Het Roode KoperErmelo
2Jorgo TzanosRestaurant De LoohoeveSchoonloo
3Marcel HeintzbergerRestaurant De BeyerickZeist
A la minute Halfom
1Gert van der HeijdenRestaurant Het Roode KoperErmelo
2Marleen BrouwerRestaurant De LoohoeveSchoonloo
3Jelle SchepersRestaurant StonesEmmen
Assiete klasse
1Chris-Ian StaalHampshire Hotel EmmenEmmen
2Boy van RijnThe Lobby FizeaustraatAmsterdam
3Damian NielandGrandcafé De KamerSlagharen
Junioren klasse
1Edwin WobbenGrand Café De BrinkDwingeloo
2Bibi de WitRestaurant SukadeMeppel
3Janine BorgerHotel PapingOmmen
Sierwerk Klasse
1Geert ElingHampshire Hotel EmmenEmmen
2Raimond van IrenPatisserie van IrenMuntendam
Grand Dessert Klasse
EREPRIJS Dennis KlompsmaBos & Bos CateringGroningen
1David de JongRestaurant het Roode KoperErmelo
2Geert ElingHampshire Hotel EmmenEmmen
3Mark WerkmanDrenthe CollegeEmmen
Tappasklasse Streekprodukten
Eervolle vermelding Vera KruijerRestaurant De SluiswachterDieverbrug
Klasse high, beer, wine & tea
1Rik VinkeRestaurant StonesEmmen
2Carina KappersRijn IJssel VakschoolWageningen
3Irene ZantingeHemelse PatisserieArnhem
Klasse Bittergarnituur Opleidingen
1Lars van der LindenFriese Poort CollegeDrachten
2Diego BijkerNoorderpoort CollegeGroningen
3Dennie PostmaNoorderpoort CollegeGroningen
Klasse Feestelijke Taart
1Ruben van TrigtTops EdelgebakBilthoven
2David de JongRestaurant Het Roode KoperErmelo
3Sibrich BakkerDe PatissierZoeterwoude
Saisonnier Persprijs
Dennis KlompsmaBos & Bos CateringGroningen
Gastvrijheidswedstrijden 1 ste jaars
1Romany RotmanNoorderpoort CollegeGroningen
2Sharon de HaanFriese Poort CollegeDrachten
3Larissa BoesNoorderpoort CollegeGroningen
Gastvrijheidswedstrijden 2 de jaars
1Reiny ToxopeusNoorderpoort CollegeGroningen
2Erik HartholtNoorderpoort CollegeGroningen
3Rosanne WilkeDrenthe CollegeEmmen
SchoolwinnaarNoorderpoort CollegeGroningen