Negen tips voor aanschaf van een horecaparasol

Negen tips voor aanschaf van een horecaparasol

Voor we het weten is het half april. Na de donkere winterperiode willen we maar één ding; een terrasje pikken. Hét moment om van buiten het nieuwe binnen te maken. Dat begint met een dak boven 't hoofd, maar waar let je op bij het kopen van een horecaparasol?

Negen praktische tips bij het kopen van een horecaparasol:

1. Begin bij de basis

Het eerste aandachtspunt bij de aanschaf van een parasol is de voet waar deze op bevestigd wordt. Moeten de parasols bijvoorbeeld wekelijks worden verplaatst voor de markt, dan zijn zwenkwielen een must. Het is belangrijk dat de zwenkwielen van rvs, rembaar en zwaar te belasten zijn. Zo’n verrijdbare tegelvoet wordt gevuld met betontegels, afhankelijk van de maat van de parasol wordt het aantal tegels bepaald.

Twijfelt u over de benodigde ballast? Raadpleeg dan een specialist. Staan de parasols het hele jaar door op dezelfde plek, dan is een grondanker een goede oplossing. Met een tegelvoet levert u namelijk een vierkante meter aan ruimte in op uw terras. Daarnaast ziet een plaatsing door middel van een grondanker er strakker uit.

2. Zoek een stevig gestel

Om de garantie van een lange levensduur te hebben, is het belangrijk u te verdiepen in het gebruikte frame-materiaal. Door te kiezen voor aluminium, bent u verzekerd van een lichte en sterke parasol. Dit biedt tal van voordelen; voor u als gebruiker is de parasol goed te tillen en te verplaatsen, bovendien kan hij tegen een stootje.

Aluminium heeft een hoge weerstand tegen corrosie, dit komt door de beschermende oxidelaag die als vanzelf ontstaat op aluminium, deze laag beschermt het materiaal tegen de buitenlucht. Aluminium is van nature mooi, het allermooiste? Het is 100% recyclebaar.

3. Verdiep je in het doek

Waar moet u rekening mee houden bij het kiezen van een parasoldoek? Er zijn verschillende factoren af te wegen in deze keuze. Enkele voorbeelden; de waterbestendigheid, de kleurvastheid, en de uv-wering.

Waterbestendigheid, wat is dit eigenlijk en waarom doet dit ertoe? Een doek van een hoge kwaliteit heeft een bepaalde zogenoemde ‘waterkolom’. Deze indicatie zegt iets over de hoeveelheid water dat op het doek van de parasol kan drukken voordat het water door het doek sijpelt. Een waterkolom van 500 mm wil zeggen dat een doek pas ‘lekt’ wanneer er een druk op staat vergelijkbaar met het gewicht van een kolom water die 50 cm hoog is. Deze kolom drukt dus de waterdruk uit op het doek, voordat het materiaal doorlekt. De Solero-parasoldoeken zijn getest met een waterkolom van 500 mm en daarmee uitermate bestand tegen een flinke regenbui, onder dit doek zullen uw gasten dus droog blijven.

Kleurvastheid is misschien wel de belangrijkste factor bij de aanschaf van uw parasol. Want behalve onder de parasol zitten, moet hij ook mooi zijn en blijven. Kleurvastheid van zonweringsdoek wordt vooral bepaald door de manier van kleuren. De Solero-parasoldoeken worden tijdens de productie in de kern van de vezel geverfd. Vergelijk dit eens met een wortel die door en door gekleurd is in tegenstelling tot een radijs. Van buiten gekleurd, maar van binnen pigmentloos. Deze kernkleuring, in combinatie met de uv-beschermende coating zorgen ervoor dat het doek goed bestand is tegen straling van de zon en de kleur minder aangetast wordt.

4. Bedruk het doek

Laat uw logo bedrukken op het doek. Het zorgt voor herkenbaarheid van uw café, restaurant of hotel. Daarnaast is uw meubilair daardoor wat minder diefstalgevoelig. Bedrukken hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn, een bescheiden logo in 1 kleur is al verkrijgbaar vanaf € 32,50 en hiermee trekt u uw huisstijl van binnen, door naar buiten.

5. Zoek een voorraadhoudende leverancier

Een leverancier die alle parasols, onderdelen, doeken en hoezen op voorraad heeft kan onmisbaar zijn. Wanneer uw parasol het slachtoffer wordt van een onoplettende vrachtwagenchauffeur is het fijn als uw terras er binnen de kortste keren weer uit ziet zoals voorheen.

6. Verwarm uw gasten

Door parasol-heaters op tijd in te schakelen op het moment dat zon onder gaat, behoud u de gasten die op dat moment op uw terras zitten. Heaters zijn dus een eenmalige investering die veel extra omzet op kan leveren door dat mensen langer blijven hangen en nog een extra rondje bestellen. Let goed op het bereik van de aangeboden heaters, hoeveel vierkante meters een heater verwarmt hangt vaak samen met de prijs van de heater. Bekijk vooraf goed welke oppervlakte u wilt verwarmen en stem hier de heater op af.

7. Verlicht het terras

Behalve warmte, is licht een onmisbare factor onder de parasols zodra het zonnetje onder is gegaan. Helemaal handig is het, wanneer verlichting geïntegreerd kan worden in de parasol. Er zijn voldoende draadloze led-verlichtingen die (eventueel op afstand bedienbaar) in- en uit te schakelen zijn. Het aanbod varieert van kliksystemen, magnetische strips tot geïntegreerde led-verlichting. Is er op uw terras een stroomtoevoer, of biedt een draadloze oplossing een uitkomst?

8. Verbind de parasols onderling

Een bui is ons in Nederland niet vreemd. Regen die tussen de doeken door drupt is niet ideaal. Een handige oplossing hiervoor zijn pvc-regengoten. De doekgoten zijn vaak eenvoudig te bevestigen middels een systeem met klikgespen welke op de balein geschroefd worden. Ze zijn op lengte verkrijgbaar en ook maatwerkoplossingen behoren tot de mogelijkheden.

9. Zoek een specialist

Een specialist die een vrijblijvend advies op locatie kan komen geven is een nuttige investering van uw tijd. Iemand die verstand heeft van de plaatsing en het potentiële onderhoud kan u behoeden voor fouten die achteraf veel tijd, werk en geld kosten. Een specialist kan u adviseren in een geschikte oplossing en is ook thuis in maatwerk bij een terras met specifieke maatgeving. Zij kunnen de plaatsing voor u uit handen nemen en zorgen dat alles tot in de puntjes geregeld is voordat zij uw terras verlaten. En klaar bent u, voor het buitenseizoen.

Dit artikel is gesponsord door Solero.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.