Terras

Collectie bijgewerkt op 26-06-2025

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.

Inspiratie

  1. Wat zijn de ideale gerechten voor op het terras?
  2. Verrijk de terrasborrelkaart met deze 18 innovaties
  3. Zomerse borrelhapjes en appetizers voor op het horecaterras
  4. 10 x borrelhapjes: nieuwe en verrassende bites voor de borrelkaart
  5. Drie terrasgerechten van sterrenkok Jermain de Rozario
  6. Dit zet je dit terrasseizoen op je menukaart
  7. Borrelhapjes voor op het terras: van garnalenballetjes tot zoete tapas
  8. Met originele hapjes verleid je gasten tot een tweede bestelling
  9. De nieuwste terras- en zomerdranken: van bieren tot premix cocktails tot fris en sap
  10. De terrasdranken van 2024: We doen weer overal ijs bij!
  11. Trends terraswijnen: wit blijft een hit
  12. 3 groene ijskoffies voor op het terras
  13. 6 knappe ijskoffies voor op je terraskaart
  14. 5 x zomerse cocktails en 7 x nieuwe verfrissende dranken
  15. 45 verkoelende koffievarianten voor de zomerse koffiekaart
  16. Thee-expert adviseert horecaondernemers: Zet zelfgemaakte ijsthee op de kaart
  17. Meer marge met huisgemaakte ijsthee op het terras
  18. Warme onderscheidende winterdranken voor op het winterterras
  19. Wintercocktails en - dranken: inspiratie voor de koude maanden
  20. Zes recepten van zomercocktails voor op het horecaterras
  21. 25 recepten voor koude koffie en thee op het terras
  22. Zo maak je van koffie een terrassensatie
  23. 8 lente- en zomerbieren voor op het terras
  24. Cocktailrecepten: 9 x zomercocktails voor het terras
  25. Deze trends verrassen de gast op het terras: Drankjes die er echt te gek uitzien
  26. Met bijzondere drankjes verleid je gasten tot een tweede bestelling
  27. Dit zijn dé hardlopers op het terras: Perfect drankje voor in de zon
  28. Zomerwijn: fris wit, een andere bubbel of toch een gastronomische rosé uit Frankrijk?
  29. 12 x terrassen van spraakmakende concepten: is het terras net zo uitbundig?
  30. Terrasinnovaties 2024: de nieuwste overkappingen, stoelen en kassasystemen
  31. Van lucht- naar lichaamsverwarming op het terras
  32. Vier terrastrends: van zelfregie tot sharing
  33. Trends terraswijnen: wit blijft een hit
  34. Terrastrends 2025: 10 ontwikkelingen in meubilair en sfeer op het terras
  35. Een winterterras inrichten: zo breng je jouw horecaterras in de juiste sfeer

Best practices

  1. Best practice.De Rozario over terrasinrichting: 'Blijf bij jezelf en wees creatief, veel zaken lijken al op elkaar'
  2. Best practice.Terrasverwarmers: zo zetten horecaondernemers ze in
  3. Best practice.Waarom het terras vol zit en iedereen er wil werken: het geheim van Hofman
  4. Best practice.Het Ruiterhuys: Zo maken we van ons terras een visitekaartje
  5. Best practice.Sophias in Leeuwarden: compleet topterras
  6. Best practice.Landgoed Het Rheins: topomzet met terras in the middle of nowhere
  7. Best practice.IJzeren Man: Logistieke uitdagingen met 1200 terrasplaatsen
  8. Best practice.De strategie achter het terras van Wollebrand Lakehouse
  9. Best practice.Zo trekt Baai Breda jaarrond gasten naar het terras
  10. Best practice.Waarom het Stadscafé in Apeldoorn klaar is voor het terrasseizoen
  11. Best practice.Perfect voorbereid op het terrasseizoen: Centraal Baarlo heeft succesformule
  12. Best practice.Voorbereid het terrasseizoen in: hoe het werkt bij De Zoes in Helden
  13. Best practice.Dé ideale voorbereiding op het terrasseizoen volgens Lake House Rotterdam
  14. Best practice.Wat te doen als het terras 'ineens' stampvol zit? Terras Top 100 Provinciewinnaars weten raad
  15. Best practice.Met reserveringen werken op je terras? Zo pakken deze ondernemers het aan
  16. Best practice.De belangrijkste gastvrijheidslessen voor terrasmedewerkers
  17. Best practice.Zo zorg je voor tevreden medewerkers op het terras
  18. Best practice.Oud-winnaar Terras Top 100 Eugène van Angelbeek: 'Werk medewerkers stap voor stap in'
  19. Best practice.Wees op tijd klaar: Niels Mulder waarschuwt voor (te) late terraspersoneelwerving
  20. Best practice.Telstar Beach bouwde jaarrond terras: 'We willen nooit meer anders'
  21. Best practice.Horecaondernemers over de meerwaarde van het winterterras
  22. Best practice.Winterterras: van zomers terras naar de koek- en zopiesfeer
  23. Best practice.Middelburgse ondernemers bouwen winterterras: Extra kosten snel terugverdiend
  24. Best practice.Dit zijn de voordelen van het uitbaten van een jaarrond strandpaviljoen