Onlinekanaal biedt kansen voor cateraars

Onlinekanaal biedt kansen voor cateraars
Als mensen zoeken naar een geschikte cateraar passend bij hun event, en bedrijven in hun omgeving nog niet kennen, zullen ze graag gebruikmaken van een platform.

We kennen ze allemaal en maken er steeds meer gebruik van: websites als Airbnb.nl, Booking.com en Thuisbezorgd.nl. Dit soort platforms maakt het gemakkelijk om een appartement of hotelkamer te vinden, of een maaltijd te bestellen. Ook om een cateraar te zoeken zijn platforms steeds meer in trek. Het is dan ook een handig marketingkanaal om gebruik van te maken. En dat hoeft niet per se duur te zijn.

Een eigen website als uithangbord van de zaak is voor veel cateringbedrijven niet meer weg te denken. En daarnaast bewijzen social media, zoals Facebook en Twitter, hun nut om speciale acties onder de aandacht te brengen, mooie gerechten te delen of foto’s van een geslaagd event te laten zien. Actief zijn op de social media kan voor een groeiende schare fans zorgen.

Selectie al gemaakt

Als mensen echter nog op zoek zijn naar een geschikte cateraar, passend bij hun event, en de diverse bedrijven in hun omgeving nog niet kennen, zullen ze graag gebruikmaken van een platform. Dat scheelt namelijk veel tijd en moeite. De informatie op internet is oneindig; een platform heeft al een selectie van bedrijven gemaakt. En consumenten vinden het fijn (en steeds gewoner) om te kunnen vergelijken.

Marketingspecialisten

Om als cateraar te worden gevonden via Google, is geen eenvoudige opgave. Kennis van onlinemarketing is daarvoor onmisbaar. Die kennis is voorhanden bij marketeers die zijn gespecialiseerd in onlinevindbaarheid. Zij weten precies hoe ze bedrijven onder de aandacht kunnen brengen. Ook cateraars kunnen daarvan profiteren.
Een voordeel van de aanwezigheid op een platform is ook dat je hiervan flexibel kunt gebruikmaken: in een rustige periode kan het bijdragen aan meer werk; als het druk genoeg is, kan het op een laag pitje. De kosten kunnen opwegen tegen de baten. Het ene platform vraagt meer provisie dan het andere en vaak zijn er meer mogelijkheden.

De voordelen van een platform

Een platform fungeert als extra verkoopkanaal dat meer klanten en omzet kan opleveren.

  • Een platform fungeert als extra verkoopkanaal dat meer klanten en omzet kan opleveren.
  • Aanwezigheid op een platform vergroot de online zichtbaarheid (Google).
  • Een platform biedt een goede aanvulling op de eigen website en
    Facebookpagina, omdat je hiermee ook mensen bereikt die jouw bedrijf nog niet kennen.
  • De onlinemarketeers van platforms weten precies hoe ze jouw bedrijf goed naar voren kunnen laten komen.
  • Voor consumenten vormen platforms in toenemende mate dé manier om dienstverlenende bedrijven te vinden.

Voorbeelden van platforms voor cateraars

Trustoo.nl is een online marktplaats voor lokale diensten, waaronder eventcatering. Dit platform stelt een objectieve Top 10 lijst samen met de beste cateraars per regio. Consumenten en bedrijven kunnen dan direct contact opnemen met de best passende cateraar via het bedrijfsprofiel in de lokale Top 10. Iedere cateraar kan zich aanmelden voor een gratis bedrijfsprofiel. Als je nóg beter gevonden wilt worden door potentiële klanten, kan je Premium partner worden. Je betaalt dan een vast, laag bedrag per aanvraag die je ontvangt. Je kan je hier gratis aanmelden: trustoo.nl/catering

Caterwings.com is een platform uit Duitsland dat zich richt op zakelijke catering, voornamelijk op het verzorgen van bedrijfslunches. Dit internationaal georiënteerde platform biedt onder meer sjablonen van offertes, hulp bij klantenbeheer, en analyses van de resultaten. De cateraar kan kiezen voor verschillende pakketten.

Hapjesaanhuis.nl is een webshop die zich profileert met een breed scala aan cateringmogelijkheden: van buffetten en barbecue tot bedrijfscatering. De consument doet zaken met HapjesaanHuis, vergelijkbaar met de werkwijze van Thuisbezorgd.nl. De cateraar kan zijn menu toevoegen en staat een bepaald percentage van de omzet af.

Betaalbarecatering.nl werkt samen met cateringbedrijven die zich hebben aangemeld. Via de website kan een consumentwensen aangeven. Op basis hiervan wordt de aanvraag doorgestuurd naar de aangesloten cateraars. Als cateraar krijg je de contactgegevens en wensen van de consument direct in je mailbox, zodat jij een offerte op maat kunt uitbrengen. Bij betaalbarecatering.nl betaal je een vast bedrag per aanvraag die je ontvangt.

Dit artikel is gesponsord door Trustoo.

Lees ook: Trustoo: nieuwe online marktplaats voor catering