Trattoria Graziella opent in april in Amsterdam

Trattoria Graziella opent in april in Amsterdam

De Italiaanse trattoria Graziella opent in april 2020 haar deuren aan de Nieuwe Doelenstraat in het centrum van Amsterdam. Keukenchef is de Italiaan Luigi di Benedetto, die met zijn volledig Italiaanse team, Italiaanse klassiekers bereidt; van traditionele antipasti als burrata en vitello tonato tot spaghetti al pomodore.

De Italiaanse gerechten bij trattoria Graziella komen van de hand van de Italiaanse chef Luigi di Benedetto.

De keukenchef is afkomstig uit het Zuid-Italiaanse Siano, nabij Napels. Het eten is wordt omschreven als ongecompliceerd, betaalbaar en authentiek. Dat wordt door de chef bereidt met zijn volledig Italiaanse keukenbrigade.

Op de kaart staan onder meer traditionele antipasti als burrata, vitello tonato of breasaola met rucola en Parmezaanse kaas en hoofdgerechten als verse ravioli gevuld met buffelricotta en spinazie en authentieke spaghetti 'al pomodore'.

Trattoria Graziella

Naast deze klassieke favorieten staan ook zijn 'signature dishes' saffraan-risotto met Italiaanse worst en huisgemaakte Cavatelli-pasta met raapstengels, worst en 'Stracciatella' kaas op het menu. Alles perfect op smaak gebracht en met verse groente van het seizoen. Als dessert mag uiteraard een goede tiramisu niet ontbreken op de kaart.

Het interieur is van de hand van de Amsterdamse ontwerpstudio Nicemakers en is een moderne vertaling van 'een traditionele Italiaanse trattoria.'