Beste chefs ter wereld komen naar Chefs Revolution van Jonnie en Thérèse Boer

Beste chefs ter wereld komen naar Chefs Revolution van Jonnie en Thérèse Boer

Daniel Humm van Eleven Madison Park***, Ivan & Sergey Berezutskiy van Twins Garden, Nick Bril van The Jane** en Norbert Niederkofler van St. Hubertus *** komen onder meer naar Chefs Revolution, het jaarlijkse culinaire event van Jonnie en Thérèse Boer van De Librije***.

Na vier succesvolle edities zal op zondag 6 en maandag 7 september 2020 de vijfde, oftewel een jubileumeditie van het Nederlandse Avant-garde Cuisine Festival plaatsvinden: ‘Chefs (R)Evolution’. Net als de voorgaande edities wordt het culinaire festival in en rondom De Librije en Theater De Spiegel te Zwolle georganiseerd door Jonnie en Thérèse Boer met hun team van De Librije in samenwerking het team van Port Culinaire met Thomas & Carola Ruhl. Met dit festival willen zij gastronomisch genieten toegankelijk maken voor een breed publiek.

Kookdemonstraties en boerenmarkt

Chefs (R)Evolution gaat ook dit jaar weer groots van start met onder andere indrukwekkende kookdemonstraties onder leiding van internationale topchefs, een Wijn- & Spijspaleis verzorgd door de top van Nederlandse en internationale restaurateurs, kookwedstrijden, bijzondere wijnworkshops en de BOERenmarkt XL.

Tijdens de interactieve kookdemonstraties presenteert een selectie van de beste chefs ter wereld hun kunsten. Naast een demonstratie van Jonnie & Thérèse Boer kunnen we ook de volgende namen bekendmaken.
-Daniel Humm, Eleven Madison Park, New York, Amerika, Best of the Best – World’s 50 Best, 3 Michelinsterren
- Norbert Niederkofler, St. Hubertus, San Cassiano, Italië, #116 World’s 50 Best, 3 Michelinsterren
- Ivan and Sergey Berezutskiy, Twins Garden, Moskou, Rusland, #19 World’s 50 Best
- Nick Bril, The Jane, Antwerpen, België, #99 World’s 50 Best, 2 Michelinsterren

Daniel Humm

De presentatie is ook dit jaar in handen van Hans Steenbergen, trendwatcher/ hoofdredacteur van Food Inspiration.

Op de gratis toegankelijke ‘BOERenmarkt XL’ ontdekken bezoekers de verschillende ambachtelijke boeren en (wijn)leveranciers van Jonnie en Thérèse Boer. In samenwerking met Dutch Cuisine benaderen ze per provincie een (Alliance Gastronomique) restaurant, dus in totaal twaalf restaurants. Zij laten het publiek op een laagdrempelige wijze kennismaken met de producten en ingrediënten die Nederland rijk is door mooie, eerlijke gerechten te serveren met bijpassende wijnen.

Unieke kookwedstrijden

Net zoals bij de vorige edities zullen er dit jaar ludieke kookwedstrijden georganiseerd worden, zoals de Hill Billy Contest. Aan de hand van een voorinschrijving worden de kandidaten hiervoor geselecteerd. Deze kandidaten gaan met een landkaart van de wijde regio op pad, waarop Jonnie Boer een aantal plekken heeft aangekruist. Op deze locaties gaan de kandidaten ingrediënten verzamelen die zij uiteindelijk in het menu gaan verwerken om vervolgens aan een internationale jury, bestaande uit topchefs, te presenteren. De voorgaande editie won Estée Strooker samen met haar sous-chef Chantal Touzani deze kookwedstrijd en ontving een Big Green Egg XXL.

Kaartverkoop

Kaarten zijn te bestellen via www.chefsrevolution.com en kosten € 59,50 per persoon per dag en € 100,00 per persoon voor beide dagen. Speciaal voor snelle beslissers zijn er, voor zowel 6 als 7 september, tot en met april 2020 Early Bird kaarten verkrijgbaar voor € 54,50 per dag en € 90,00 per persoon voor beide dagen. Ook zijn er leerlingtickets beschikbaar van € 40,00 per leerling per dag. De BOERenmarkt XL is gratis toegankelijk.