Hotels mogen wel deuren open houden

Hotels mogen wel deuren open houden

Eet- en drinkgelegenheden sluiten tot en met 6 april in Nederland, maar dat geldt niet voor hotels, zo meldt het RIVM op de website. Eet- en drinkgelegenheden in de hotels moeten wel de deuren sluiten.

Roomservice voor ontbijt, lunch en diner mogen wel, is vergelijkbaar met thuisbezorgen. Het gaat er om dat gasten niet in het restaurant van bar verblijven.

In België werd twee dagen eerder dezelfde maatregel ingevoerd: eet- en drinkgelegenheden moeten de deuren sluit, maar hotels mogen voorlopig de deuren open houden. De Belgische krant Het Laatste Nieuws meldt dat dit niet zo positief is voor hotels, als het klinkt.

'Doordat we niet moeten sluiten kunnen we geen overmacht inroepen. We kunnen daardoor bepaalde contracten niet opzeggen en we kunnen ons personeel ook niet op technische werkloosheid zetten. Ondertussen bellen onze gasten wel massaal af. We kunnen het hotel ook niet laten draaien met twee kamers', zegt Bart Boelens van Horeca Middenkust en hoteluitbater.

De Nederlanden - Vreeland

De Nederlanden biedt haar gasten in het hotel een speciaal verblijf aan. 'Sterchef Wilco Berends serveert het eten op de kamer.'  Zo tonen eigenaar Caroline en Wilco Berends in een video. 'In tijden van crisis worden we creatief. We bieden een unieke ervaring, maar wel in een prive-omgeving omdat we het diner niet in het restaurant maar op de kamers serveren. Dat is genieten in tijden van nood. Wees welkom, besluit Caroline. De Nederlanden heeft naast het sterrestaurant in Vreeland, tien hotelkamers. Het restaurant moet gesloten blijven tot 6 april, de hotelfunctie mag open blijven. De ondernemers mogen gasten bedienen tot aan de deur van de hotelkamers.

Ontbijt op kamer of bezorging van restaurants

Het ontbijt wordt op de kamers geserveerd laat Hotel Bilderdijk in De Haan weten via sociale media. 'Eten kan worden of geleverd worden door verscheidene traiteurs/restaurants. Ter plaatse bezorgen wij u een lijst van traiteurs/restaurants die hieraan meewerken. U kan deze maaltijden bij ons nuttigen. We voorzien in een gedekte tafel.'


Meer berichen over corona
Restaurants en cafés dicht vanaf zondag 15 maart 18 uur
Hotelkamers mogen wel in bedrijf blijven
Extra krediet voor ondernemers maandag beschikbaar
KHN wil 5 miljard euro voor steun aan horeca
New York sluit ook horeca en scholen