Europese finale Bocuse d'Or verplaatst naar september 2020

Europese finale Bocuse d'Or verplaatst naar september 2020
Marco van der Wijngaard

Als gevolg van de coronacrisis die de hele wereld in haar greep heeft, is ook de Europese finale van Bocuse d'Or uitgesteld. De Europese finale vindt nu niet plaats op 28 en 29 mei, maar op 3 en 4 september 2020. De wedstrijd wordt nog steeds gehouden in Tallinn, Estland.

Voor Nederland komt chef Marco van de Wijngaard (restaurant ’t Amsterdammertje*), samen met commis Yent van Gilst (restaurant De Burgemeester*), in actie. Of de opdracht met kwartel wordt aangepast, laat de organisatie van de meest prestigieuze kookwedstrijd nog in het midden. Details over de andere opdrachten volgen later.

Schaal van Marco van der Wijngaard en commis Yentl van Gilst
Schaal van Marco van der Wijngaard en commis Yentl van Gilst tijdens de Nederlandse finale

Eerder werd het benefietdiner voor de Nederlandse deelname aan de Bocuse d’or al verplaatst. Het zou maandag 23 maart plaatsvinden bij restaurant ’t Amsterdammertje. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

Nederland staat achter besluit

Overal worden maatregelen genomen in het belang van onze gezondheid. In lijn met deze maatregelen vindt ook de internationale organisatie van de wedstrijd het niet verantwoord om de wedstrijd eind mei door te laten gaan. Bestuurslid Ricardo Eshuis (directeur SVH): 'We kunnen ons helemaal vinden in dit besluit en we zijn in zekere zin opgelucht dat dit in een vroeg stadium wordt besloten door de organisatie. Je kunt het op geen enkele manier riskeren dat een groot evenement met duizenden mensen bijdraagt aan verspreiding van het virus. Marco en Yentl ontvingen het nieuws terwijl zij aan het trainen zijn. Ze gaan, voor zover dat kan, vol goede moed door onder deze omstandigheden.'

Eén andere continentale finale is eveneens verplaatst: de Noord- en Zuid-Amerikaanse finale is nu gepland op 25 t/m 27 september 2020 in Lima, de hoofdstad van Peru. De finale voor het Aziatisch-Pacifische gebied is ongewijzigd vastgesteld op 1 en 2 juli 2020 en wordt gehouden in China in de stad Guangzhou.

De wereldfinale van Bocuse d’Or blijft gepland staan voor eind januari 2021 in Lyon.

Over Bocuse d'Or

Deelnemen aan Bocuse d’Or-wedstrijden stelt stevige eisen aan de kandidaten en de producten. De wedstrijd vraagt niet alleen enthousiasme en liefde voor het vak, maar ook kennis, ervaring, professionalisme, een grote inzet en organisatie- en doorzettingsvermogen. Wedstrijddeelnemers krijgen support van Bocuse d’Or Nederland. Deze culinaire wedstrijd, gecreëerd door Paul Bocuse in 1987, vindt om de twee jaar plaats in Lyon, brengt 24 landen samen over 5 continenten. Naast een kookwedstrijd is het ook een avontuur dat chefs wereldwijd samenbrengt en verder begeleidt naar hun hogere ambities. Elke twee jaar (oneven jaartal) gaat Bocuse d’Or Nederland op zoek naar geschikte kandidaten om ons land culinair te vertegenwoordigen. Bocuse d’Or is een internationale zoektocht naar talentvolle chefs en jongeren die geen enkele culinaire uitdaging uit de weg gaan. De wedstrijd om de Bocuse d’Or titel kan gezien worden als de Olympische Spelen onder koks.


Schrijf gratis in voor thema updates

Misset Horeca stuurt regelmatig updates per mail over belangrijke thema's voor de horeca-ondernemer: interieur voor je zaak, horecapersoneel, terras, koffie, bier en ook voor starters in de horeca heeft Misset Horeca een update. De nieuwsbrieven bevatten trends, kennisartikelen, nieuws, handige tips en inspiratie van collega's.

Schrijf je gratis in!