Rijks zet reeks gastchef evenementen door met creatieve online diners

Rijks zet reeks gastchef evenementen door met creatieve online diners

Ondanks de lockdown zet sterrestaurant Rijks haar gastchefs events voort. Het eerste online gastchef diner is op 26 april met restaurant Manu. Het gastchefdiner van Rijks en Manu werd op 15 maart afgelast ten gevolge van de lockdown.

'We zijn vanwege de coronamaatregelen beperkt in reizen en samenkomen. Maar dat weerhoudt ons er niet van om toch met internationaal gerenommeerde topchefs te blijven koken voor onze gasten. Een nieuwe situatie vraagt om een nieuwe aanpak, zo ook voor de gastchef evenementen van Rijks', aldus sterchef Joris Bijdendijk.

Live toelichting vanuit Brazilië

Het vier- of zesgangen menu samengesteld door chefs Buffara en Bijdendijk is op 26 april in de middag bij Rijks af te halen. Instructies om dit menu af te maken worden meegegeven. Alle gasten wordt gevraagd om de tafel mooi te dekken en om 19:00 uur aan te schuiven op Instagram Live van Rijks. Daar is het gesprek tussen Buffara en Bijdendijk te volgen. De chefs vertellen over hun gerechten en er kunnen vragen worden ingestuurd. Er zal tevens worden gesproken over de situatie in beide landen en hoe de toekomst van de gastronomie eruit zal zien.

Restaurant Manu

Restaurant Manu won de One-To-Watch award van de Latin America’s 50 Best Restaurants 2018 en staat momenteel #42 in de lijst. Buffara wordt omschreven als een ware game changer en dit uit zich niet alleen in haar restaurant. Zo hielp ze veel van haar lokale leveranciers zich opnieuw te ontwikkelen tot duurzaam bedrijf. Daarnaast heeft ze meerdere lokale sociale projecten om handen zoals, een stedelijk bijenkorfinitiatief, het oprichten van stadsboerderijen, de opleiding van de lokale jeugd en het leiden van campagnes voor zwerfvuil, water en afvalreductie.

Rijks en Manu

Rijks

Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum in Amsterdam is na de aankondiging van de coronamaatregelen direct begonnen met een succesvol take-out concept. Van dinsdag tot en met zondag kunnen diner menu’s worden afgehaald. Er worden per dag een maximaal aantal menu’s beschikbaar gesteld die in tijdslots afgehaald kunnen worden zodat regelgeving omtrent personen en afstanden gewaarborgd blijven. Op zaterdag en zondag is er ook ontbijt te bestellen.