Resengo: take away-omzet restaurants 2,8 miljoen euro

Resengo: take away-omzet restaurants 2,8 miljoen euro

Klanten van Resengo hebben tijdens de coronacrisis 21.962 cadeaubonnen verkocht voor een waarde van 1.463.467,23 euro en 40.569 bestellingen geleverd voor bezorging of afhalen voor een bedrag van 2.791.736,34 euro. Iets meer dan 68 euro per bestelling.

De totale omzet die via Resengo-systemen binnen kwam bij restaurants en wellness bedrijven bedroeg 4,2 miljoen euro. 406 restaurants hebben de digitale take away module geactiveerd.

De cijfers van Resengo leren verder dat horecabedrijven - die gebruik maken van de digitale take away-module - gemiddeld 13,45 bestellingen per dag verwerken. De gemiddelde waarde van een bestelling bedraagt 68,44 euro. De omzet per dag is gemiddeld 921.04 euro. Dit maakt de omzet van gasten in de zaak natuurlijk niet goed, maar draagt bij in het afdekken van de vaste kosten - zoals huur - die toch doorlopen.

Steunpakket Resengo

Resengo verlengt de steunmaatregelen en blijft de afhaal- en delivery module gratis aanbieden aan relaties tot het einde van de lockdown.

Als extra stimulans nemen ze de financiële transactiekosten via iDEAL en Bancontact van de eerste 100 online bestellingen ook verder op zich, dit zowel voor cadeaubonnen als take away.

 21.962 cadeaubonnen

Uit cijfers blijkt dat Resengo’s keuze om met de verkoop van cadeaubonnen de cashflow van lokale ondernemers te boosten zijn vruchten afwerpt.

In vijf weken tijd werden er bij Resengo-relaties 21.962 cadeaubonnen verkocht voor een waarde van € 1.463.467,23. Omdat Resengo er alles aan wil doen om haar relaties de coronacrisis te doen overleven, neemt het bedrijf de administratiekosten op de verkoop van cadeaubonnen voor eigen rekening zolang de ondernemingen nog gesloten zijn.

Ook de externe financiële transactiekosten past Resengo bij voor de eerste 100 verkopen per bedrijf, zodat er voor de deelnemende ondernemingen geen risico’s verbonden zijn aan de verkoop van cadeaubonnen.

40.569 bestellingen

Ook de omschakeling van service naar takeaway verliep voor veel restaurants soepel, mede dankzij de digitale bestelmogelijkheden die Resengo lanceerde. ‘Er springen ook steeds meer ondernemingen op de kar want stilzitten is vandaag doodgaan,’ aldus Resengo.

Intussen hebben 406 restaurants hun afhaal- en deliverymodule geactiveerd. De restaurants die er actief mee werken, realiseerden dusver 40.569 bestellingen voor een totaalbedrag van € 2.791.736,34.

Bij de restaurants die zijn aangesloten bij Formitable bedroeg het gemiddelde bestel-bedrag 57 euro.