Gulpener lanceert Craft Bier Kelder om kleine brouwers te steunen

Gulpener lanceert Craft Bier Kelder om kleine brouwers te steunen

Gulpener lanceert Craft Bier Kelder Samen voor het behoud van de Nederlandse craftbiercultuur. De bierbrouwerij roept bierliefhebbers op om craftbrouwers te steunen. Dat kan door het bestellen van het Craft Bier Kelder pakket met 24 (bewaar)bieren van kleine brouwers.

Craft Bier Kelder is door Gulpener opgezet als platform voor craftbrouwers in Nederland. Sinds de sluiting van de horeca door COVID-19 is de totale verkoop van bier met 36% teruggelopen.

'Dat probleem treft alle partijen, maar de kleinste brouwers krijgen de grootste klappen', aldus Gulpener.

'Het zijn juist de experimentalisten, de liefhebbers en de kleine familiebedrijfjes die voor diversiteit en kleur in het bierlandschap zorgen'

'Zij geven met zijn allen het Nederlandse biercultuurerfgoed vorm.

Die brouwers rekenen voor 70%-90% van hun verkoop op de horeca. En die zijn nu dus in de problemen.'

Craft Bier Kelder-pakket

Wie een Craft Bier Kelder-pakket aanschaft steunt direct de craftbrouwers. Dit pakket bevat 24 (bewaar)bieren. Deze zijn gebrouwen om te rijpen en te koesteren en 'om met veel genoegen en aandacht op het juiste moment op te drinken.'

In het startpakket zitten onder meer bieren van Uiltje Brewing Company, vandeStreek bier, Mommeriete, Kompaan, BOM Brewery en Gulpener. Na het startpakket kan voor een maandelijks abonnement gekozen worden. Maar pakketten zijn ook los bestellen.

Livestream met brouwers

Het startpakket met 24 bieren kost €89,95 en de vervolgpakketten rond de €20. Alles is te bestellen op de website van Gulpener.nl.

De brouwers van het startpakket zijn vrijdag 8 mei bij elkaar voor een livestream.

Vanuit de brouwerij van vandeStreek bier proeven de brouwers elkaars bieren.

Liefhebbers kunnen tijdens deze livestream alles aan hen vragen.

Over onder andere hun craft bier, stijlen en smaken.

Maar ook over brouwprocessen, technieken of hoe het met ze gaat in deze bizarre tijden. De stream is vanaf 20.00 uur te volgen via het Facebook kanaal van Gulpener.