Zoku en Joris Bijdendijk openen 25 loft restaurants

Zoku en Joris Bijdendijk openen 25 loft restaurants

Het hybride hotelconcept Zoku organiseert een serie evenementen onder de noemer 'Better Together'. Tijdens de eerste editie, Zoku x Rijks op 29 mei, zal Zoku 25 van haar innovatieve Lofts transformeren tot privé-restaurants.

Koppels kunnen op deze avond genieten van een diner bereid door chef-kok Joris Bijdendijk en zijn team van sterrestaurant Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum.
Voor minder dan 200 euro per persoon kunnen 25 koppels koppels genieten van een overnachting bij Zoku inclusief het intieme viergangendiner met een selectie van wijnen uitgekozen door Max van Bockel, hoofd sommelier van Rijks Restaurant. Bijdendijk zal tijdens het diner via een videoverbinding inbellen voor de persoonlijke touch. Gasten kunnen de avond afsluiten op het privé dakterras van Zoku voor een afzakkertje. De overnachting is inclusief een verblijf in de prijswinnende Zoku Loft: een ruim micro-appartement, ontworpen om comfortabel te kunnen wonen en efficiënt te kunnen werken waarbij het slaapgedeelte afgeschermd is.

Better Together

Hans Meyer, een van de medeoprichters van Zoku: 'Onze Better Together-propositie is zeer relevant in deze uitdagende tijd. De community staat bij ons altijd centraal en we hebben diverse initiatieven ontwikkeld onder andere ten behoeve van essentieel personeel in de medische zorg. Daarnaast zijn we ook altijd blijven uitkijken naar samenwerkingen met lokale partners om waarde toe te voegen aan elkaars bedrijven, de stad en onze gasten. Dit project had niet mooier kunnen beginnen dan met een samenwerking met een van Amsterdams beste chefs.'

Bijdendijk, Executive Chef van Rijks Restaurant: 'Deze crisis heeft ons veel creativiteit en energie gebracht. Het is fantastisch om te zien wat er allemaal is ontstaan in deze tijd en dat onze gasten zichzelf nog steeds willen verwennen met lekker eten, drinken en vakanties in eigen land.'

Drie Lofts worden gratis beschikbaar gesteld voor 'Lieve Amsterdammers' - een project dat de lokale helden eert die een positieve bijdrage aan andere Amsterdammers hebben geleverd.