Nieuw Mövenpick Den Haag opent de deuren

Nieuw Mövenpick Den Haag opent de deuren

Ruim twee jaar nadat Mövenpick haar hotel in Voorburg sloot, is nu het in 2017 al aangekondigde hotel in Den Haag geopend. Mövenpick Hotel The Hague heeft 72 kamers en zit in het voormalig hoofdkantoor van de Staatsloterij aan de Paleisstraat, op steenworp van paleis Noordeinde.

De verbouwing tot Mövenpick Den Haag werd in maart al afgerond, maar om voor de hand liggende redenen werd de opening uitgesteld tot 1 juni. De komende tijd richt het hotel zich op gasten uit heel Nederland die toe zijn aan een korte vakantie in eigen land en - zeker ook met haar restaurant en coffee & wine lounge - op de lokale markt in Den Haag. Het hotel heeft op de begane grond drie vergaderzalen en onder het gebouw is een uitgebreide fitnessruimte en een ruime parkeergarage met 42 plekken.

Mövenpick Den Haag heeft 72 kamers en afficheert zich als boutique hotel. Het huist in het voormalige kantoor van de Staatsloterij, pal naast de Raad van State en op steenworp van paleis Noordeinde.

Met de opening keert Mövenpick terug in de regio Den Haag. In maart 2018 sloot het Mövenpick in Voorburg. Bij de aankondiging van die sluiting, in mei 2017, zei toenmalig area general manager Albert Rouwendal dat de groep wel interesse hield voor Den Haag. Later in 2017 werd dan ook bekend dat Mövenpick Den Haag eraan kwam.

Wereldprimeur Mövenpick Den Haag

Deze nieuwe vestiging van Mövenpick hotels & resorts is het eerste Mövenpick-hotel ter wereld met een restaurant en een coffee & wine lounge, genaamd 'by NOA'. Het verhoogde buitenterras van de lounge biedt uitzicht op Paleis Noordeinde.

Het Zwitserse Mövenpick staat internationaal bekend om zijn culinaire aanbod en eigen wijnen, koffie en chocola. By NOA serveert gedurende de dag koffie en verandert richting de avond in een wijnbar.

Dimitri Kalaitzis, General Manager van Mövenpick Hotel The Hague: 'Zakelijk of gewoon omdat het gezellig is. By NOA biedt rust en ruimte om te werken en te ontspannen. Wij zorgen voor de beste kwaliteit: van de eerste kop koffie in de ochtend tot het glas wijn om je avond mee af te sluiten en alles daartussen.’

Mövenpick Den Haag

Over Mövenpick

Mövenpick Hotels & Resorts is opgericht in 1973 in Zwitserland, met een rijke reputatie op het gebied van eten en drinken die teruggaat tot de jaren 1940. Het bedrijf heeft een groeiende portfolio van meer dan 90 hotels in 25 landen. Sinds 2018 is Mövenpick onderdeel van Accor.


Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.