nieuws

Mövenpick gaat hotel openen in Den Haag

Hotel 2113

Mövenpick Hotels & Resorts gaat in 2019 een nieuw hotel openen in Den Haag. Eerder dit jaar sloot de Zwitserse groep het hotel in Voorburg, maar area general manager Albert Rouwendal gaf toen al aan dat Mövenpick geïnteresseerd bleef de regio en met nieuwe projecten bezig was.

Mövenpick gaat hotel openen in Den Haag

Mövenpick Den Haag moet in 2019 open en zal gaan beschikken over 72 kamers, die symbool staan voor de nieuwe weg die de Zwitserse hotelgroep inslaat. Het interieur van het hotel wordt een weerspiegeling van de lifestyle en wensen van de moderne wereldreiziger. 

Voor het nieuwe hotel in Den Haag werkt Mövenpick samen met de Duitse vastgoedorganisatie Deka Immobilien, eigenaar van het pand. Het toonaangevende Wilson Associates NYC tekende voor het design van wat ‘het coolste en hipste hotelpand van Nederland moet worden’. 

Naast de overeenkomst voor het pand in Den Haag, hebben Mövenpick en Deka Immobilien het bestaande contract voor hotel Amsterdam City Centre voor meer dan 30 jaar vernieuwd. 

‘Het garanderen van een huurovereenkomst voor Mövenpick Hotel Den Haag versterkt niet alleen onze Europese uitbreidingsplannen. Het is de eerste keer dat we een nieuw hotel hebben getekend en tegelijkertijd een overeenkomst voor een bestaand hotel hebben verlengd’, aldus Olivier Chavy, President & CEO van Mövenpick Hotels & Resorts. 

‘Deze vooruitstrevende deal toont onze sterke relatie met Deka Immobilien, maar ook onze toewijding om wereldwijd onze assets zowel te behouden als te laten groeien op strategische locaties.’ 

Dutch design 

Het nieuwe hotel in Den Haag zal onmiskenbaar Nederlands zijn, met verwijzingen naar het koninklijke karakter van Den Haag en de eigenzinnigheid waar Dutch design wereldwijd zo bekend om staat. Daarnaast zal het hotel de eerste zijn met het nieuwe Mövenpick Coffee & Wine Lounge-concept. De belangrijkste hotelvoorzieningen omvatten verder een brasserie, fitnessruimte en drie vergaderzalen, allen ontworpen om moderne reizigers aan te trekken.

‘We versterken ons cluster van panden binnen Nederland als onderdeel van onze ambitieuze Europese groeistrategie. Doordat wij binnen Europa hotels onder leaseovereenkomst exploiteren, worden er aanzienlijke uitbreidingsmogelijkheden gecreëerd, voornamelijk omdat dit investeringsmodel interessant is voor beleggers. We zijn er dan ook van overtuigd onze ontwikkelingsdoelen in de toekomst te bereiken’, aldus Andrew Langdon, Chief Development Officer. 

Europese uitbreiding voor Mövenpick

Mövenpick Hotels & Resorts heeft momenteel 20 hotels in vier Europese landen – Zwitserland, Duitsland, Nederland en Turkije.

Hun huidige plan is om jaarlijks ten minste vier nieuwe projecten te starten in Europa, om zo hun portfolio snel uit te breiden. Hiervoor is speciaal een nieuwe functie gecreëerd voor Amir Lababedi, Vice President Development Europe & North Africa, die de uitbreidingen zal gaan leiden. 

Naast Den Haag heeft de hotelgroep recent overkeenkomsten getekend voor een congreshotel in Stuttgart en een hotel in Basel. Alle drie de hotels zullen in 2019 hun deuren openen. 

Eerder dit jaar besloot de groep wel om het hotel in Voorburg wegens tegenvallende resultaten te sluiten. Area general manager Albert Rouwendal gaf toen al aan de groep wel geïnteresseerd bleef in de regio Den Haag en al met andere projecten bezig was.

Mövenpick staat met een omzet over 2016 van 33 miljoen euro uit de Nederlandse vestigingen op plek 47 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken.

Foto's

Reageer op dit artikel