Wouter Verkerk en Gijsbregt Brouwer kennen elkaar al jaren, maar werkten pas voor het eerst met elkaar samen op 9 maart 2020. Toen verzorgden ze een sessie met de titel ‘Wat verwacht de gast van 2030?’. De bijeenkomst was georganiseerd door de gemeente Zwijndrecht, bedoeld voor horecaondernemers uit de gemeente. Er werd door sommige aanwezigen wat lacherig gedaan over het toen pas ingevoerde handenschudverbod, een enkeling vond het echt onzin. Zes dagen later werd bijna de volledige Nederlandse horeca gesloten door de overheid en brak er een tijd aan die niemand ooit eerder heeft meegemaakt en niet gauw meer zal vergeten. Dat was het moment voor de twee experts om de handen ineen te slaan – digitaal – en te beginnen aan hun boek, bedoeld om de 400.000 mensen in de horeca een hart onder de riem te steken en de 17 miljoen gasten op de hoogte te brengen van de veranderingen die hen te wachten staan voor als ze weer uiteten gaan of een drankje gaan drinken.

De twee horeca-experts gaan op 31 thema’s met elkaar in dialoog, over legopakketten en drive-thru dreams, over de superhost, over nu een nieuwe zaak beginnen en nog veel meer. Ook staan er twaalf interviews in met mensen uit de horecabranche, van de ontslagen medewerker tot de strandtenteigenaar. Het boek sluit af met een bezoek aan de anderhalve meter economie, voordat deze officieel bestond: een biertje drinken aan de bar met andere gasten op anderhalve meter, bestellen via de app en eenrichtingsverkeer in het restaurant.