NIBC en ABN AMRO financieren internationale expansie CityHub

NIBC en ABN AMRO financieren internationale expansie CityHub

De banken NIBC en ABN AMRO hebben zich als partners aan CityHub verbonden om de internationale expansie van dit Nederlandse hotelmerk te financieren. CityHub begon vijf jaar geleden in Amsterdam en wil binnen afzienbare tijd tien locaties in heel Europa.

CityHub is een concept van cabinehotels dat zich richt op gen y en gen z reizigers. ‘Deze doelgroep van jonge reizigers zal als een van de eersten weer gaan reizen als de coronarestricties worden versoepeld’, zegt CityHubs medeoprichter Sem Schuurkes. Daarom zetten hij en compagnon Pieter van Tilburg juist nu in op internationale expansie van CityHub.

Ook is CityHub van zichzelf al een ‘contactarm’ concept, waardoor het voldoen aan de RIVM-richtlijnen weinig aanpassingen vereist. Inchecken en de cabine openen gaat middels een app en de eigen mobiele telefoon.

CityHub werd in 2012 gestart door studievrienden Schuurkes en Van Tilburg omdat ze een soortgelijk concept misten in het aanbod. Met crowdfunding werd een eerste pilotvestiging opgezet. In 2015 opende de eerste 'echte' CityHub, toen al met financiële steun van ABN AMRO.

Internationale expansie van CityHub

ABN AMRO was al als partner ingestapt voor de groeiplannen de eerste vijf jaar, waarbij locaties openden in Amsterdam en Rotterdam. In september 2020 opent de derde – en de eerste buiten Nederland – in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Die laatste past in de nadrukkelijke ambitie van internationale expansie van CityHub. Ze willen het concept in Europe uitrollen en zich vestigen in hoofdsteden als Londen,Parijs en Lissabon.

Voor die expansie is meer kapitaal aangetrokken en is naast ABM AMRO ook de Nederlandse bank NIBC ingestapt. Met deze nieuwe financiële injectie moet het portfolio in de komende vijf jaar naar tien locaties groeien.

NIBC en ABN AMRO

‘Met hun concept heeft CityHub een nieuwe verblijfscategorie gecreëerd met een enorm potentieel voor de nieuwe generatie reizigers’, zegt Brigitte van Maarel, verantwoordelijk voor mezzanine financiering en equity bij NIBC.

‘Wij zijn sinds de start van CityHub trots partner en verstrekken financiering vanaf de eerste vestiging in Amsterdam die vijjf jaar geleden opende. Het doet ons nu genoegen ook de verdere groei in Europa te ondersteunen’, zegt Peter Sleper van ABN AMRO.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staat garant voor de leningen middels het Dutch Trade and Investment Fund, waarmee RVO internationale financiering biedt.