Bekende chef in pand restaurant Niven Kunz in Rijswijk

Bekende chef in pand restaurant Niven Kunz in Rijswijk
Het restaurant in Rijswijk

Het pand van voormalig sterrestaurant Niven in Rijswijk krijgt in september 2020 een nieuwe invulling. Een bekende chef opent er zijn derde restaurant. Het restaurant van Niven Kunz werd helaas aan het begin van de coronacrisis failliet verklaard.

‘Het pand waar voorheen Niven Kunz zat in Rijswijk, biedt veel mogelijkheden. Hotelkamers, veel vierkante meters voor grotere bijeenkomsten die ik op mijn huidige locaties niet kwijt kan. Voor een bruiloft of vergadering van meer dan 20 personen heb ik nu geen plaats. Zeker nu anderhalve meter afstand zo belangrijk is, kunnen wij niet aan de vraag naar grotere tafels en groepen voldoen.’

Aan het woord is Erik Tas, chef en ondernemer van Restaurant Bij Erik en buurman Bistro 11 in Leidschendam. Sinds 2014 is Tas zelfstandig ondernemer, daarvoor werkte hij onder meer bij Parkheuvel.

Erik Tas
Erik Tas

Tas neemt de inventaris van het pand (huur) aan de Delftweg in Rijswijk over en zal aan de inrichting van het restaurant zijn eigen identiteit geven.

Tas start er in september met zijn derde restaurant waarvan hij de naam nu nog niet wil onthullen. Hij gaat er koken op het niveau van Bij Erik (bekroond met een Bib Gourmand). Het wordt geen bistro,’ zo zegt hij stellig. Tas gaat er aan de slag met een nieuw team mensen.

Kansen in coronatijd

De ondernemer in Tas ziet kansen ondanks de coronatijd. ‘Je kunt je niet in een hoekje laten drukken. Je moet blijven handelen. En niet klagen. Wij zijn bijvoorbeeld direct met menu’s voor thuis begonnen en daar hebben we goede zaken mee gedaan. En nog steeds trouwens. We hebben iedereen nog in dienst hier.

‘Nu weet ik weer waarom ik ondernemer ben geworden. Snel reageren, schakelen en positief blijven. Ik durf verder te kijken dan 2020. In deze tijden komen de echte ondernemers boven drijven. Ook in corona tijd ondanks dat het een moeilijke periode is voor de horeca zie ik nieuwe kansen. Daarom maken wij deze stap nu. Dingen die ik nu niet kan waarmaken Bij Erik kunnen we in Rijswijk wel aanpakken. Daar kunnen we doorgroeien en voldoen aan de vraag van onze gasten.'

Tas vervolgt enthousiast: ‘Ik zie deze stap echt als een kans. In Leidschendam groeien we uit ons jasje. Maar voorheen waren grotere locaties veel en veel te duur.’

Restaurant Bij Erik heeft – met de anderhalve meter maatregel – nog plaats voor 20 tot maximaal 22 gasten. Voor corona waren dat er ongeveer 34. ‘In Rijswijk hebben we straks 60 couverts. Een aanzienlijke vooruitgang dus. Daar is ook ruimte voor wat grotere vergaderingen, feesten, en andere bijeenkomsten. Gasten staan daar nu nog niet voor in de rij, maar dat komt echt wel weer.’

Erik Tas: Bib binnen een jaar

Erik Tas werkte in het verleden onder meer bij de restaurants Parkheuvel, At Sea, De Zwethheul en Badhotel Bruin op Vlieland. In 2014 opende hij Bij Erik in Leidschendam. Een jaar later werd het restaurant al beloond door Michelin met een Bib Gourmand. In 2017 volgde Bistro 11.