nieuws

Eigen zaak voor Erik Tas

Restaurant

Erik Tas, voormalig sous-chef bij Parkheuvel in Rotterdam, opent in november zijn eigen restaurant in Leidschendam. Erik Tas vertrok van Parkheuvel naar At Sea en ging later aan de slag bij Badhotel Bruin op Vlieland. ‘Na ruim anderhalf jaar Vlieland ga ik nu weer naar huis.

Eigen zaak voor Erik Tas

Erik Tas (30) neemt restaurant George over aan het Sluisplein in Leidschendam. Zijn voormalig Parkheuvel-collega George Longhitano runt de zaak tot 1 november waarna Tas er aan de slag gaat. Restaurant George wordt omgedoopt tot Restaurant bij Erik. Het interieur blijft op een nieuw verfje na, gelijk. Personeel gaat mee naar de nieuwe eigenaar.

George Longhitano gaat naar het Zeeuwse Sluis waar hij een groter horecabedrijf gaat runnen. ‘Het restaurant in Leidschendam is klein. 26 couverts, maximaal 32. Een open keuken. Klein terrasje aan het water. Klein team. Voor mij is het een jongensdroom, zegt Erik Tas tegen Misset Horeca.

Sterambities?
Op de vraag of Erik Tas sterambities heeft, antwoord Tas met een aarzelend ‘nee’. ‘Ik zeg altijd dat een ster een prachtige bekroning is, maar ik wil als ondernemer in eerste instantie graag een volle zaak.’ Tas gaat elke maand zeven gerechtjes presenteren waarna gasten – naar behoefte – een drie tot zeven gangenmenu uit kunnen kiezen. ‘Prijsniveau voor drie gangen: 35 euro. Bib-gourmand prijzen. Vier gangen 42,50 euro. We zorgen voor mooie passende wijnen of een goed passend biertje. De wijnen komen van Robert Pham, mijn Parkheuvel-collega en goede vriend. Hij werkt bij Bosman Wijnen.

Erik Tas wordt bij Badhotel Bruin opgevolgd door Robert Buurma. Hij komt van Grand Hotel Post Plaza in Leeuwarden. ‘Ik ben nu al aan de wal en heb twee maand de tijd om me rustig voor te bereiden op mijn eigen restaurant. Ga rustig het avontuur aan.’

Reageer op dit artikel