Hoe haal je alles uit de combisteamer?

Hoe haal je alles uit de combisteamer?

De Metos System RATIONAL combisteamers zijn volledig nieuw ontworpen en gebaseerd op meer dan 45 jaar ervaring in de professionele keuken. Deze combisteamers beheersen bijna alle kookprocessen en kunnen bakken, braden, stomen, koken, regenereren, grillen, gratineren, de kerntemperatuur meten, zichzelf reinigen en nog veel meer. Maar hoe haal je er nu het maximale uit en zorg je voor een optimaal gebruik?

Voordelen van de combisteamer

Een combisteamer is multifunctioneel. Je kunt de stoomoven gebruiken om te ontdooien, opwarmen (regenereren), pocheren, grillen, drogen, stomen of een combinatie van beide op iedere gewenste temperatuur. De voordelen zijn dan ook groot: korte bereidingstijden, uiterste precisie van de temperatuur en de juiste bereidingswijze leiden tot intensieve aroma's, diepe kleuren en hogere kwaliteit van gerechten. Niet alleen de smaak is beter, ook voedingsstoffen, vitamines en mineralen blijven behouden.

Met een combisteamer heb je een extra zelfstandig werkende kok in de keuken, want het veelzijdige apparaat speelt een grote rol bij het vereenvoudigen en verbeteren van de professionele voedselbereiding. Door de oven het werk te laten doen zijn dure krachten in de keuken overbodig geworden. Met een tussentijds zelfreinigingsprogramma van slechts 12 minuten is deze snel weer beschikbaar.

Het systeem zorgt er ook voor dat het apparaat intensief wordt gereinigd zodat deze de volgende dag klaar is voor gebruik. Verder is de oven via het internet (computer, laptop, telefoon of tablet) eenvoudig te monitoren en te bedienen en kun je middels het online dashboard toegang krijgen tot HACCP rapporten. Kortom, de combisteamer is gegarandeerd de beste keuze en leidt bij een optimaal gebruik tot besparing op bereidingstijd en operationele kosten.

Metos_iCombi_Pro-10-1-1Voorgeprogrammeerde recepten

Door gebruik te maken van voorgeprogrammeerde recepten ben je altijd verzekerd van een consistente kwaliteit en optimaal resultaat van de gerechten. Met de speciale app kun je recepten maken en beheren. Het gebruik van opgeslagen recepten scheelt veel tijd. Wanneer de gehele menukaart in de oven geprogrammeerd wordt, kan elke keukenhulp de gerechten klaarmaken.

Er zijn diverse standaardprogramma’s ontwikkeld, maar je kunt ook zelf programma’s ontwikkelen, toevoegen en delen. Om de kwaliteit te waarborgen kunnen recepturen gemakkelijk naar meerdere ovens tegelijk worden verstuurd. Wel zo handig als je een bedrijf hebt met verschillende winkels/locaties.

Intelligent koken met meer gerechten

Met een combisteamer ben je altijd verzekerd van een constant en goed eindresultaat. Met het grootste gemak bereid je diverse gerechten tegelijkertijd in de oven ondanks de verschillen in bereidingstijd. De gebruiker kan kiezen uit de volgende opties: zo snel mogelijke bereiding, gerechten op dezelfde tijd gereed of bereiding met het minste energieverbruik. De combisteamer weet precies hoe het gewenste kookresultaat tot stand komt. Hij kan dit telkens opnieuw exact op dezelfde manier produceren.

Bovendien kun je op elk gewenst moment ingrijpen in het kookprogramma. De oven vergelijkt de toestand van het gerecht continu met het doel dat je voor ogen hebt. Ook berekent de oven de voortgang van de bereiding en past de temperatuur intelligent aan. Gaat tussentijds de deur open, dan wordt de resttijd automatisch aangepast. Wanneer je ´s avonds en ´s nachts de oven de gerechten laat bereiden, bespaar je overdag veel kostbare tijd, die je weer kunt besteden aan andere zaken.

Aantrekkelijke inruilactie

Om de nieuwste Metos System RATIONAL combisteamers te ervaren kun je deze zomer je oude apparaat inruilen voor de allernieuwste uitvoering. Je ontvangt dan de inruilwaarde van je oude apparaat als korting op de nieuwe aanschafprijs. Zo kun je zelf de slimmere functies en grotere prestaties ervaren en bespaar je tegelijkertijd kosten. Metos geeft gebruikte apparatuur graag een tweede kans en taxeert gratis en vrijblijvend het apparaat.

Dit artikel is gesponsord door Metos