La Place sluit kwart van de filialen

La Place sluit kwart van de filialen

Restaurantketen La Place krijgt een enorme knauw door de coronacrisis en sluit bijna een kwart van de honderd filialen. Daarmee verkeren 480 mensen in onzekerheid.

Dat schrijft De Telegraaf. 'Er gaan sowieso geen gedwongen ontslagen vallen', zegt cfo Ton van Veen van moederbedrijf Jumbo. 'We gaan proberen voor alle mensen een oplossing te zoeken. Dat betekent dat we alles gaan doen om mensen te herplaatsen. En laat ik heel duidelijk zeggen: van het einde van La Place is geen sprake.'

De werknemers, zo’n 480 man, worden maandagavond geïnformeerd over de sluitingen, zo staat te lezen in een e-mail van Jumbo die in handen is van De Financiële Telegraaf. De managers van de betreffende vestigingen worden maandagochtend bijgepraat.

La Place

Welke vestigingen sluiten?

Het gaat om enkele snelwegvestigingen, maar ook om restaurants in winkelcentra en binnensteden, onder meer in Apeldoorn, Bergen op Zoom, Breda Hazeldonk, Gouda, Holten, Nieuwegein, Leiderdorp en Zevenaar.

30 vestigingen weer open

La Place had sinds 1 juli weer 30 restaurants open. Alle producten zijn nu ook beschikbaar voor Take Away, en veel zit er al voor je verpakt. Gasten krijgen er een gedesinfecteerd dienblad aangeboden.

La Place werd in 2016 overgenomen door Jumbo, na het faillissement van V&D waar de keten eerst onderdeel van was. De Jumbo Groep Holding BV kwam met de curatoren van La Place BV tot overeenstemming over de acquisitie van de restaurantketen. De supermarktformule nam alle activa, de serviceorganisatie en de vestigingen van La Place over om deze onder het La Place-merk te gaan exploiteren.