Loetje en Debuut verder als Restaurant Company Europe

Loetje en Debuut verder als Restaurant Company Europe

Restaurantgroepen Loetje en Debuut gaan verder onder de naam Restaurant Company Europe. Daarmee bereiken zij de status van één van de grootste horecagroepen van Nederland met meer dan 50 veelzijdige restaurant- en cafélocaties.

Restaurant Company Europe (RCE) is het overkoepelende moederbedrijf van horecaconcepten zoals Loetje, Stan&Co, Beers & Barrels en Popocatepetl The Mexican. Deze concepten zijn verspreid door heel Nederland. Het streven van RCE is om deze concepten de komende jaren verder te verbeteren en uit te bouwen.

Het samenvoegen van Loetje en Debuut onder één bedrijf is vooral een strategische keuze, vertelt Jorine Sieperda, Marketing & Communicatie Manager. 'Er was al een holding, maar nu is er één bedrijf met een eigen strategie en directie. We gaan de concepten verbeteren en verder uitbouwen.' Alleen de naamsvoering van de restaurantgroepen verdwijnt, op de gevel van de Loetje restaurants, blijft gewoon restaurant Loetje prijken.

Ambitieuze groei

Een aantal concepten is al decennia lang bekend bij het grote publiek in Nederland. In de toekomst zal op deze bestaande successen worden voortgebouwd en er worden stappen gezet om in heel Nederland en uiteindelijk ook in Europa gasten welkom te heten.

Restaurant Company Europe

De dynamische concepten van RCE staan bekend om het veelal all-day aanbod, bij de meeste locaties kan de gast namelijk terecht van ontbijt tot diner. Daarnaast zijn er een groot aantal cafélocaties zoals De Waag, De Vooruitgang en Café Vrijdag waar de gast ook kan borrelen en uitgaan.

De Voortuitgang
De Vooruitgang

Waterland, dat in 2018 al een belang verwierf in Debuut bv en met die restaurantgroep een forse groeiambitie neerlegde, nam in 2019 ook een belang in Loetje. De twee groepen, Loetje en Debuut, werden onder één holding gehangen maar bleven onafhankelijk opereren.

Sinds de initiële investering van Waterland in 2018 is de groep uitgebreid met 20 vestigingen, waaronder dus de overname van Loetje. Ondersteund door Waterland streeft Restaurant Company Europe (RCE) ernaar om de historische groei te versnellen door aantrekkelijke vestigingen in middelgrote tot grote steden in Nederland over te nemen en te ontwikkelen. Momenteel realiseert de groep een omzet van meer dan 100 miljoen euro.