Arturo Dalhuisen neemt tijdelijk keuken van Dennis Huwaë over in Daalder

Arturo Dalhuisen neemt tijdelijk keuken van Dennis Huwaë over in Daalder

Het team van restaurant Daalder in Amsterdam is met zomervakantie. Tot en met 17 augustus neemt Arturo Dalhuisen, die voorheen een ster kookte in The White Room, de keuken over van Dennis Huwaë.

De talentvolle kok Arturo Dalhuisen serveert elke avond aan een beperkt aantal gasten een menu van al zijn én Daalder’s meest geliefde gerechtjes. Het 7-gangenmenu kost €89 en is nu te reserveren via daalderamsterdam.nl.

Dennis Huwaë: ‘Amsterdam kan zich culinair nog veel meer op de kaart zetten. Dus als je de kans hebt om een man als deze voor een paar avonden terug naar de hoofdstad te halen, dan pak je die toch direct?’

De 36-jarige Dalhuisen kookte tijdens zijn carrière onder andere in De Jonkman in Brugge (**) en als souschef in De Leest***. In 2016 maakte hij definitief culinair naam als chef de cuisine van The White Room*, waar hij binnen twee jaar een eerste ster wist te bemachtigen. Na zijn vertrek in 2019 maakt hij nu - voor eventjes - zijn rentree in de hoofdstad.

Favorieten op het menu

Twee weken lang staan alle favorieten (opnieuw) op het menu. De lievelingen van Daalder en Arturo’s meest geliefde gerechten. Zo verschijnen onder andere de duif met pistache en zijn signature langoustine op tafel, waar Dennis Huwaë het recept voor de iconische 'stroopwafel' van Daalder voor twee weken uit handen geeft. Arturo Dalhuisen: Ik eet al jaren graag in Daalder, dus het is heerlijk om eens het allerbeste van mij en Dennis op één menu te zetten.’

Arturo’s menu is vanaf 7 t/m 17 augustus te reserveren met uitzondering van dinsdag en woensdag. In het weekend is Daalder ook geopend voor lunch. Plekken zijn gelimiteerd. Reserveer kan nu via daalderamsterdam.nl.

Michelinster

Chef-kok Arturo Dalhuisen stond aan het roer van de brigades van restaurant The White Room van het Amsterdamse NH Krasnapolsky. The White Room ontving op 11 december 2017 een Michelinster. ‘Ik wilde niets liever dan die ster’, zei hij daar toen over tegen Misset Horeca. Dalhuisen kwam van driesterrenrestaurant De Leest van Jacob-Jan Boerma. Dalhuisen was daar drie jaar lang souschef. Hij won in 2010 het NK Jonge Koks tot 25 jaar. Eerder werkte hij onder meer werkte voor Valuas in Venlo en bij De Swarte Ruiter in Holten. Dalhuisen was één van de jonge chefs die werd gevolgd in de culinaire documentaireserie De Nieuwe Garde.  De serie laat zien wat voor impact het beroep van een chef-kok heeft op het privéleven en wat voor offers er gemaakt moeten worden.