nieuws

Arturo Dalhuisen: ‘Ik ga rustig nadenken over mijn volgende stap’

Restaurant 8719

Arturo Dalhuisen: ‘Ik ga rustig nadenken over mijn volgende stap’

Arturo Dalhuisen is weg bij The White Room. Nu het nieuws naar buiten is, reageert de voormalig chef van het sterrestaurant van het Amsterdamse NH Krasnapolsky tegenover Misset Horeca.

Misset Horeca berichtte vanmorgen dat Arturo Dalhuisen weg is bij The White Room. Zowel Dalhuisen als Jacob Jan Boerma – die momenteel in Japan als gastchef kookt – waren deze week niet bereikbaar voor commentaar. Dalhuisen maakte vanavond een eind aan die radiostilte.

Volgende stap

‘Nu de kogel voor mijzelf door de kerk is en mijn opvolger snel bekend was, kan ik nu de tijd nemen om rustig na te denken over mijn volgende stap. Of dit weer iets is met Jacob Jan Boerma, elders, zelfstandig als chef de cuisine, of misschien een eigen onderneming, weet ik nog niet’, zo luidt zijn reactie.

‘Vleugels uitslaan’

‘Na drie fantastische intensieve jaren bij The White Room en de mogelijkheid en het vertrouwen die ik heb gekregen van zowel Jacob Jan Boerma als de directie van Krasnapolsky is het tijd om mijn vleugels buiten NH uit te gaan slaan.’

Hij meldt verder dat hij The White Room in goede handen achterlaat bij zijn souschef Randy Karman die promotie maakt als chef de cuisine. ‘Ik heb er het volste vertrouwen in dat hij de ingezette lijn voortzet.’

Absolute hoogtepunten noemt hij het behalen van de Michelinster anderhalf jaar na de opening en de hoge noteringen in de culinaire gidsen Lekker en GaultMillau. ‘Dit dankzij inspanningen van zowel het keukenteam als de bediening.’

Michelinster

Chef-kok Arturo Dalhuisen stond aan het roer van de brigades van restaurant The White Room van het Amsterdamse NH Krasnapolsky. The White Room ontving op 11 december 2017 een Michelinster. ‘Ik wilde niets liever dan die ster’, zei hij daar toen over tegen Misset Horeca. Dalhuisen kwam van driesterrenrestaurant De Leest van Jacob-Jan Boerma. Dalhuisen was daar drie jaar lang souschef. Hij won in 2010 het NK Jonge Koks tot 25 jaar. Eerder werkte hij onder meer werkte voor Valuas in Venlo en bij De Swarte Ruiter in Holten. Dalhuisen was één van de jonge chefs die werd gevolgd in de culinaire documentaireserie De Nieuwe Garde.  De serie laat zien wat voor impact het beroep van een chef-kok heeft op het privéleven en wat voor offers er gemaakt moeten worden.


Reageer op dit artikel