nieuws

Arturo Dalhuisen weg bij sterrestaurant The White Room

Restaurant 22652

Arturo Dalhuisen weg bij sterrestaurant The White Room

Arturo Dalhuisen is weg bij The White Room. Meerdere betrouwbare bronnen hebben dat bevestigd tegenover Misset Horeca.

Zowel Arturo Dalhuisen als Jacob Jan Boerma  – die momenteel in Japan als gastchef kookt –   zijn niet bereikbaar voor commentaar. Op Facebook staat dat restaurant The White Room de deuren heeft gesloten tot en met 7 mei.

Herman Klok, als regional director of operations bij NH Hotel Group verantwoordelijk voor onder meer alle hotels in Amsterdam, geeft als reactie ‘geen commentaar’. De sluiting is volgens hem vanwege regulier voorjaarsonderhoud.

Michelinster

Chef-kok Arturo Dalhuisen stond aan het roer van de brigades van restaurant The White Room van het Amsterdamse NH Krasnapolsky. The White Room ontving op 11 december 2017 een Michelinster. ‘Ik wilde niets liever dan die ster’, zei hij daar toen over tegen Misset Horeca. Dalhuisen kwam van driesterrenrestaurant De Leest van Jacob-Jan Boerma. Dalhuisen was daar drie jaar lang souschef. Hij won in 2010 het NK Jonge Koks tot 25 jaar. Eerder werkte hij onder meer werkte voor Valuas in Venlo en bij De Swarte Ruiter in Holten. Dalhuisen was één van de jonge chefs die werd gevolgd in de culinaire documentaireserie De Nieuwe Garde.  De serie laat zien wat voor impact het beroep van een chef-kok heeft op het privéleven en wat voor offers er gemaakt moeten worden.

Over The White Room

Wat de gevolgen zijn  van het vertrek van Arturo Dalhuisen voor The White Room is nog niet bekend. The White Room by Jacob Jan Boerma opende in april 2016 de deuren. Jacob Jan Boerma zei tijdens de opening over Dalhuisen: ‘Hij verdient het een eigen keuken te hebben. Samen gaan we hier mooie dingen laten zien.’ Met de opening van The White Room, op de plek van het oude Reflet, opende ‘het oudste restaurant van Amsterdam’. In 1885 opende restaurant de ‘Witte Zaal’ er voor het eerst zijn deuren. De huidige zaal is een geregistreerd monument en wordt gezien als het oudste restaurant van Amsterdam waar originele stijlen nog altijd behouden zijn.