nieuws

Randy Karman neemt stokje over van Arturo Dalhuisen in The White Room

Restaurant 9627

Randy Karman neemt stokje over van Arturo Dalhuisen in The White Room

Randy Karman, voormalig souschef van Restaurant The White Room*, neemt vanaf heden het stokje over van Arturo Dalhuisen in sterrestaurant The White Room in Amsterdam.

Maandagochtend maakte Misset Horeca bekend dat Arturo Dalhuisen weg is bij The White Room. Arturo Dalhuisen was  afgelopen week niet bereikbaar voor commentaar.

NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky meldt nu dat Dalhuisen op zijn verzoek en in goed overleg bij The White Room vertrekt en zich wil richten op zijn toekomst buiten NH. ‘Arturo heeft gedurende de afgelopen drie jaar met zijn team, in zeer korte tijd, voor The White Room een Michelin ster verworven. Wij bedanken hem voor zijn inzet, gedrevenheid en passie en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière.’

Over Randy Karman

Randy Karman startte in 2012 zijn carrière als leerling in verschillende sterrenzaken bij diverse topchefs, waarna hij een jaar als chef de partie in de keuken van Jacob Jan Boerma’s Restaurant De Leest*** in Vaassen werkte. Aansluitend ging hij aan de slag bij Restaurant Bord’Eau* van hotel De l’Europe in Amsterdam om zijn culinaire horizon te verbreden als demi dhef de partie. Karman zegt over zijn nieuwe stap in zijn carrière bij The White Room: ‘Als souschef en rechterhand van Arturo heb ik mij de signature van The White Room volledig eigen gemaakt. Ik kijk ernaar uit om samen met Jacob Jan Boerma de huidige lijn voort te zetten en de gasten een fantastische culinaire beleving te blijven bieden.’ Jacob Jan Boerma voegt hieraan toe: ‘Ik vind het geweldig om wederom met een talentvolle, gemotiveerde chef te mogen werken aan de ambities van The White Room.’

Michelinster

Chef-kok Arturo Dalhuisen stond aan het roer van de brigades van restaurant The White Room van het Amsterdamse NH Krasnapolsky. The White Room ontving op 11 december 2017 een Michelinster. ‘Ik wilde niets liever dan die ster’, zei hij daar toen over tegen Misset Horeca. Dalhuisen kwam van driesterrenrestaurant De Leest van Jacob-Jan Boerma. Dalhuisen was daar drie jaar lang souschef. Hij won in 2010 het NK Jonge Koks tot 25 jaar. Eerder werkte hij onder meer werkte voor Valuas in Venlo en bij De Swarte Ruiter in Holten. Dalhuisen was één van de jonge chefs die werd gevolgd in de culinaire documentaireserie De Nieuwe Garde.  De serie laat zien wat voor impact het beroep van een chef-kok heeft op het privéleven en wat voor offers er gemaakt moeten worden.

Over The White Room

The White Room by Jacob Jan Boerma opende in april 2016 de deuren.Met de opening van The White Room, op de plek van het oude Reflet, opende ‘het oudste restaurant van Amsterdam’. In 1885 opende restaurant de ‘Witte Zaal’ er voor het eerst zijn deuren. De huidige zaal is een geregistreerd monument en wordt gezien als het oudste restaurant van Amsterdam waar originele stijlen nog altijd behouden zijn.

 

Reageer op dit artikel