Apollo Museumhotel heropent als Leonardo Boutique Museumhotel Amsterdam City Center

Apollo Museumhotel heropent als Leonardo Boutique Museumhotel Amsterdam City Center

Het voormalig Apollo Museumhotel Amsterdam aan de P.C. Hooftstraat heeft haar eerste gasten ontvangen onder de naam Leonardo Boutique Museumhotel Amsterdam City Center. Alle 188 kamers zijn gemoderniseerd, de gevel is opgefrist en aan het hotel is een nieuw horecaconcept toegevoegd: Coffee Boutique - Roasters & Toasters.

Het Leonardo Boutique Museumhotel combineert karakteristiek design met een huiskamergevoel en persoonlijke service. Om dit te realiseren hebben alle 188 kamers en de lobby, bar en binnentuin van het voormalig Apollo Museumhotel Amsterdam de afgelopen negen maanden een grondige metamorfose ondergaan.

Oorspronkelijk zou het hotel in april onder de nieuwe naam opengaan, maar om voor de hand liggende redenen werd dat enkele maanden uitgesteld. Ook de rebranding van Crowne Plaza Promenade hotel in Den Haag, ook van de groep, tot Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade werd uitgesteld vanwege corona.

Voor de renovatie heeft interieurontwerper Andreas Neudahm zich laten inspireren door de rijke geschiedenis van het aangrenzende Rijksmuseum. Zo decoreren verscheidene befaamde scènes van het Rijksmuseum de kamers en gangen.

Coffee Boutique – Roasters & Toasters

Bij een nieuwe naam en een compleet vernieuwd hotel kan een passend nieuw horecaconcept niet ontbreken. Coffee Boutique is koffiebranderij, koffiebar en 'toastbar’ in één. Er zijn ook verschillende plekken gecreëerd om te kunnen werken. Behalve koffie en toasts biedt de kaart ook een ruime selectie aan wijnen, cocktails en hapjes om te delen.

Anna Pruijn, general manager: 'Wij zijn ontzettend trots dat we op deze unieke locatie een fantastisch vernieuwd hotel hebben weten te realiseren. Coffee Boutique – Roasters & Toasters hebben we hieraan toe mogen voegen. Een prachtig concept wat zeer divers is en van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat geopend is. Dit maakt Coffee Boutique niet alleen een verrijking voor onze hotelgasten, maar ook zeker voor de lokale bezoekers.’

Leonardo Hotels Benelux

De renovatie van het Leonardo Boutique Museumhotel is een van de vele projecten die Fattal Hotel Group momenteel heeft lopen in de Benelux. Alexander Kluit, managing director van Fattal Hotel Group, Nederland & België: ‘Het is bijzonder om in deze periode drie hotels toe te voegen aan ons portfolio. Zo heeft onlangs het hotel in Den Haag haar naam gewijzigd naar Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade en heeft ook het Leonardo Hotel Antwerpen, na een totale metamorfose, begin juli haar deuren geopend.’

Met de naamswijziging van het Leonardo Boutique Museumhotel Amsterdam City Center vergroot Fattal Hotel Group de naamsbekendheid van Leonardo Hotels in Nederland en bestaat het portfolio vanaf augustus 2020 uit 4 Leonardo Hotels met ruim 1200 kamers in Amsterdam.