Nieuwe baas (Heineken, Uber) voor Temper

Nieuwe baas (Heineken, Uber) voor Temper

Temper, een platform voor flexwerk in de horeca, heeft een nieuwe topman. De nieuw ceo werkte eerder 5 jaar voor Heineken en even zo lang voor Uber. Hij volgt medeoprichter Paul Eggink op.

In 2016 introduceerde Temper het platform voor FreeFlex werk. Dé nieuwe vorm van flexibel werk in de horeca. Ondernemers kunnen met Temper flexibel mensen inhuren.

Dit doet Temper door vraag en aanbod on-demand bij elkaar te brengen. Dit levert ruim 10.000 bedrijven in de horeca, retail en logistiek een flexibele schil op en zorgt ervoor dat meer dan 100.000 FreeFlexers toegang hebben tot werk.

Niek van Leeuwen leidt de organisatie sinds 17 augustus 2020. Hij is aangesteld als chief executive officer. Van Leeuwen, eerder werkzaam voor Heineken en Uber, volgt daarmee Paul Eggink op als topman. Eggink blijft als adviseur betrokken.

Paul Eggink, medeoprichter van Temper: ‘Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen 5 jaar en ben enorm trots op wat we met Temper hebben bereikt. Na circa 5 jaar komt ook Temper in een nieuwe fase van groei en verdere professionalisering.’ Eggink blijft adviseur van Temper.

Niek van Leeuwen – Heineken en Uber

Van Leeuwen begon zijn carrière in 2007 bij Heineken, waarna hij verschillende internationale managementfuncties bekleedde binnen het portfolio van de bierbrouwer. Hij was onder meer brandmanager van Amstel.

In 2012 werd van Leeuwen aangesteld als een van de eerste senior medewerkers van Uber in Europa. In zijn laatste rol was van Leeuwen verantwoordelijk voor alle activiteiten van Uber in de Benelux, Scandinavië en de Baltische staten.