Chef Arturo Dalhuisen kookt weer in Amsterdam

Chef Arturo Dalhuisen kookt weer in Amsterdam

Chef Arturo Dalhuisen kookt de komende vier maanden weer in Amsterdam. De chef die een ster kookte voor The White Room nam in augustus tijdelijk restaurant Daalder over. Zijn activiteiten krijgen een vervolg op een andere locatie.

De pop-up activiteiten van Arturo Dalhuisen in restaurant Daalder waren volledig uitverkocht. Voor de chef voelde het ‘nog niet als af. We moesten meerdere malen “nee” verkopen aan mensen omdat er geen plaats meer was. Vandaar een vervolg.’

arturo dalhuisen

De nieuwe locatie waar chef Dalhuisen de komende vier maanden gaat koken is Restaurant Bellezza.

Bellezza zit in een nauwe steeg aan de Oudezijds Achterburgwal 99 op de Wallen in Amsterdam en is via een toegangspoortje bereikbaar. In het pand zat eerder het begin dit jaar gesloten restaurant Blauw aan de Wal.

De zaak is mede-eigendom van Melcher de Wind. De Wind had Dennis Huwaë van Daalder benaderd om de gerechten te bedenken voor Bellezza. Nu neemt Arturo de keuken dus eerst voor vier maanden voor zijn rekening.

Arturo Dalhuisen

Arturo serveert bij Bellazza elke maand een ander 7-gangenmenu, voor €89, dat nieuwe gerechten en zijn frisse klassiekers samenbrengt.

arturo dalhuisen

Twee weken zou Arturo Dalhuisen zijn signature dishes terughalen naar Amsterdam; twee weken lang was elke stoel tijdens de pop-up in restaurant Daalder bezet. Arturo: ‘Alle dagen uitverkopen is natuurlijk een droom, maar als je meerdere malen ‘nee’ moet verkopen aan mensen omdat je vol zit… het voelde nog niet af. In de unieke setting van Bellezza kan ik nog meer laten zien en proeven.’

Verborgen achter de huizen van de Oudezijds Achterburgwal en Kloveniersgracht betrekt Bellezza het vrijstaande grachtenpand. Het pand schreef historie. Als pakhuis van kruidenier Jacob Hooy, als verzamelplaats van artistieken in Cul de Sac, als restaurant Blauw aan de Wal. En vanaf 27 augustus als restaurant Bellezza.’

Carrière van de chef

De 36-jarige Dalhuisen kookte tijdens zijn carrière onder andere in De Jonkman in Brugge (**) en als souschef in De Leest***. In 2016 maakte hij definitief culinair naam als chef de cuisine van The White Room*, waar hij binnen 2 jaar een eerste ster wist te bemachtigen. Na zijn vertrek in 2019 maakt hij nu - voor eventjes - zijn rentree in de hoofdstad.

De Wind wil dat zijn nieuwe zaak helpt met het verbeteren van het negatieve imago van de Wallen. ‘Het is vooral bedoeld voor de bewoners van de stad. Zij moeten zien hoe mooi het hier is,’ zegt hij tegenover Het Parool.

Foto's: Lyan van Furth