Holiday Inn Amsterdam-Zuid en Crowne Plaza Schiphol dicht na faillissement

Holiday Inn Amsterdam-Zuid en Crowne Plaza Schiphol dicht na faillissement

De exploitant van Holiday Inn in Amsterdam-Zuid en Crowne Plaza Schiphol in Hoofddorp, Tidal Operations, is failliet als gevolg van de coronacrisis. Beide hotels, met in totaal 94 medewerkers, zijn gesloten.

Tidal Operations exploiteerde de twee grote hotels onder licentie van InterContinental Hotels Group (IHG), eigenaar van de merken Holiday Inn en Crowne Plaza.

Holiday Inn staat dichtbij de RAI, dat wegens de coronacrisis geen grote internationale evenementen kan organiseren. Het hotel kreeg veel gasten die voor een evenement in de RAI in de stad waren, die stroom viel volledig weg.

Het Crowne Plaza in Hoofddorp ligt dicht bij Schiphol en is sterk afhankelijk van de nu ingestorte luchtvaart. Zo fungeert het in betere tijden als uitvalsbasis voor gestrande reizigers. Tevens speelt het met vergader- en evenementenruimtes in op internationale zakenbijeenkomsten.

Nadat de rechtbank twee weken geleden het faillissement uitsprak, wilde de aangestelde curator niet ingaan op de exacte reden daarvan. 'Maar het is duidelijk dat corona een enorme impact heeft', zei hij tegen het Financieele Dagblad.

De curator verwacht een nieuwe partij te vinden die deze twee hotels weer gaat exploiteren. Volgens het laatst beschikbare jaarverslag, dat over 2018, boekte Tidal Operations nog een nettowinst van €1,2 mln, schrijft het FD.

Tidal Operations vormt een onderdeel van investeringsmaatschappij Galaren bv, dat diverse hotels in Nederland en Duitsland uitbaat. Deze bv wordt op zijn beurt bestuurd door een in Luxemburg gezetelde eigenaar, Galeasen.