Zo bied je met gemak meerwaarde op de koffiekaart

Zo bied je met gemak meerwaarde op de koffiekaart

Koffie en thee behoren tot het standaard assortiment op de drankenkaart. Vaak wordt vergeten dat met deze drankjes een interessante marge kan worden behaald. Door het toevoegen van specerijen, siropen, kruiden, bloemen of vruchten verras jij je gasten met een bijzondere koffiespecial. Én met deze toevoegingen zorg jij in een handomdraai voor meer marge op koffie en thee. Genoeg reden om aan de slag te gaan met verrassende creaties voor op de koffiekaart.

Het upsellen van een kop koffie of thee is iets wat nog relatief weinig gebeurt. De marge op koffie, maar net zo goed op thee, kan met gemak omhoog worden gegooid zonder op kwaliteit en snelheid in te leveren. Bovendien zijn deze dranken bij uitstek geschikt voor variatie per seizoen, stijl en gelegenheid. Het is heel eenvoudig om met warme en koude dranken te variëren op de drankenkaart.

Verras jouw gasten met diverse koffie variaties, bied onderscheid en maak hen hiermee ambassadeurs van jouw zaak. Op deze manier bouw je aan je eigen identiteit, creëer je meerwaarde, meer omzet en meer marge.

Smaakvolle siropen

Mathieu Teisseire is al 300 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling van siropen. De siropen zijn smaakvol, kwalitatief én gemaakt van pure ingrediënten. Als ‘Masters of true flavour’ heeft Mathieu Teisseire ruim 56 verschillende siropen in het aanbod.

De siropen bevatten tot wel 64 procent echt fruit. Daarnaast gebruikt Mathieu Teisseire een unieke receptuur en mengt twee soorten natuurlijke suikers in de siropen. Hierdoor hebben de siropen een langere smaakintensiteit. Er ontstaat geen korte, zoete piek, maar een pure langdurige smaaksensatie. Zo proeft de gast tot en met de laatste slok van het drankje nog steeds dezelfde smaak. De smaak van de siropen blijft stabiel. Een geopende fles weggooien, die minder frequent wordt gebruikt, is onnodig.  Tot slot is er weinig tot geen verlies door versuikering van de siropen in de fles en het pompje. Dat geldt ook voor geïntegreerd gebruik in een koffiesysteem.

Scheutje siroop voor meer marge

Door gasten te verrassen met bijzondere thee- en koffiespecials creëer je iets waarvoor de gast graag bij jou terugkomt: van een Flavoured Latte om de dag mee te starten tot een krachtige koffiecocktail in de namiddag. De specials zijn gemakkelijk te maken, zijn verrassende smaaksensaties én hebben een aanzienlijk hogere marge dan reguliere koffie en thee.

De verkoopprijs van speciale koffies kan met gemak €0,50 hoger zijn dan de normale verkoopprijs van koffie. De inkoopprijs van de siroop bedraagt €0,09 Dit betekent extra marge in een handomdraai.

Kostprijs Rose Cappuccino

10 ml Mathieu Teisseire Rose€ 0,09
100 ml opgestoomde melk€ 0,15
1 shot espresso€ 0,15
Rozenblaadjes€ 0,02
Kostprijs€ 0,41

Voor de wow-factor serveer je de koffiespecial in mooi glaswerk met rozenblaadjes. Door de cappuccino mooi aan te kleden, verkoopt het zichzelf. Met een verkoopprijs van €3,50 per glas maak je een geweldige marge.

De siroopflessen zijn voorzien van een uniek pompsysteem, dat exact 10ml siroop doseert. Handig in gebruik en geen onnodige waste. Uit één fles Mathieu Teisseire siroop (700ml) kunnen circa 70 koffiespecials worden gemaakt. Dat staat gelijk aan een omzet van bijna €245,-. Kortom: meerwaarde en meer marge in een handomdraai!

Twee smaakvolle koffierecepturen

Hieronder een voorproefje van twee smaakvolle koffiespecials, met de siropen uit het gratis proefpakket. Beide recepten zijn een mooie aanvulling op jouw drankenkaart. Probeer het en laat je verrassen!

Recept Rose Cappuccino

De Rose Cappuccino is een verrassende mix van florale tonen gecombineerd met vertrouwde smaken van koffie en romig melkschuim:

  • 10 ml Mathieu Teisseire Rose
  • 100 ml opgestoomde melk
  • Shot espresso
  • Theeglas

Maak een espresso. Stoom de melk samen met de Rose siroop op in een opschuimkannetje. Schenk vervolgens in een latte glas tot deze mooi vol is. Schenk hierna de espresso erbij. Garneer met rozenblaadjes.

Recept Cucumber Iced Latte

Met dit recept voor ijskoffie, serveer jij in een handomdraai een unieke komkommer latte. Bekijk de onderstaande video voor de juiste bereiding:

Gratis proefpakket naar keuze

Wil jij een onderscheidende koffiekaart bieden? Vraag dan een gratis proefpakket aan, bestaande uit vier flessen siroop naar keuze. Inspiratie, demo’s en recepten vind je op www.mathieuteisseire.nl.

Met de flessen siroop uit het proefpakket kunnen maar liefst 140 smaakvolle drankjes worden bereid. Dat staat gelijk aan een omzet van bijna €500,-.

Dit artikel is gesponsord door Mathieu Teisseire.