't Vogelhuis op Texel vrijwillig dicht om coronabesmettingen

't Vogelhuis op Texel vrijwillig dicht om coronabesmettingen
Foto uit archief Misset Horeca (2019)

Oranjerie 't Vogelhuis op Texel heeft vrijwillig haar deuren gesloten. Twee medewerkers zijn positief getest op corona.

’t Vogelhuis blijft ongeveer 1,5 week gesloten, zo zegt eigenaar Anton van der Vis.

Het gaat hier om een vrijwillige beslissing en geen opgelegde maatregel door de Veiligheidsregio, zoals Restaurant ’t Waaltje in Heerjansdam overkwam.

Nadat de horecaondernemer zaterdag 12 september hoorde dat er twee medewerkers positief waren getest, overlegde hij met de GGD. Sluiting was niet noodzakelijk, maar de ondernemer wilde geen enkel risico nemen. De deuren gingen nog die middag dicht en er werden 500 reserveren uit de boeken geschrapt.

Café

Op Texel ging half augustus Café Mans ook voor tien dagen dicht. Het café kreeg twee maal over een proces verbaal omdat de coronaregels niet goed werden nageleefd en een hoge boete dreigde.

Vogelhuis laat iedereen testen

’t Vogelhuis in De Koog laat deze week alle medewerkers testen. ‘We nemen weer het zekere voor het onzekere.’

De twee medewerkers, inclusief hun huisgenoten, moeten tien dagen in quarantaine.

De horecaondernemer denkt niet dat er gasten zijn besmet. Een van de mensen werkt in de keuken, de ander in de bediening. Beiden werkten op 6 september voor het laatst. Het is niet bekend waar de medewerkers de besmetting hebben opgelopen.

No Rules

Eerder ging No Rules in Amsterdam al preventief dicht na een aantal coronabesmettingen. Net als In The City en Café Zwart van Won Yip sloot deels.