Wils van Joris Bijdendijk zet favoriete gerechten van recensenten op de kaart

Wils van Joris Bijdendijk zet favoriete gerechten van recensenten op de kaart

Restaurant Wils van Joris Bijdendijk heeft één jaar de deuren open. Om dit te vieren zet het restaurant vanaf 1 oktober tijdelijk de favoriete gerechten van toprecensenten op de kaart.

In oktober 2019 kwam met Wils een lang gekoesterde droom van Joris Bijdendijk uit. Al twee maanden na opening werd Wils opgenomen in de GaultMillau gids. Lovende recensies van onder andere De Telegraaf, Het Parool en De Volkskrant volgden. Het NRC bekroonde het restaurant zelfs met een 9-. 'Door corona hebben we nooit echt de tijd gekregen om hen hiervoor te bedanken, maar een jaar na opening is in onze ogen een mooi moment. Het menu bestaat vanaf 1 oktober tijdelijk exclusief uit de favoriete gerechten van de toprecensenten.'

Restaurant Wils

Over Wils

Het restaurant brengt een ode aan de ware oerkracht van iedere keuken: vuur. Op de vuurplaats bereiden chefs Erwin Oudijk en Friso van Amerongen verfijnde gerechten. Hiernaast staat de horecagelegenheid bekend om zijn brood, dat dagelijks ambachtelijk bereid wordt door Nederlands broodsommelier: Maxim Rolvink. Restaurant Wils is te vinden op de derde verdieping van Move, het gerenoveerde gebouw aan het Stadionplein in Amsterdam, met uitzicht op het Olympisch Stadion, en is geopend voor lunch en diner. Naast de zitgelegenheid rondom de vuurplaats beschikt de zaak over een terras en een private dining. Wils dankt zijn naam aan de architect van het Olympisch Stadion, Jan Wils, die met zijn ontwerp in 1928 het Olympisch vuur terugbracht naar de Spelen.

De kaart laat zich leiden door de producten uit het seizoen en verandert daarom met grote regelmaat. Een menu bestaat uit vier of zes gangen en wordt grotendeels door de gast samengesteld. De chef kiest twee gangen, de overige bepaalt de gast zelf. Alle gerechten worden bereid op het vuur en hebben puur, uniek, kwaliteit en eenvoud als uitgangspunten.