Inauguratie Jonathan Zandbergen als 150ste SVH Meesterkok

Inauguratie Jonathan Zandbergen als 150ste SVH Meesterkok
Jonathan Zandbergen

Jonathan Zandbergen van Merlet* in Schoorl is zondag geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Zandbergen is de 150ste drager van deze titel in ons land.

SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (Restaurant Vinkeles*) en  Jarno Eggen (De Groene Lantaarn**) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland namen de SVH Meesterproef van Jonathan Zandbergen in maart af in Restaurant Merlet.

Het restaurant serveert normaliter buiten het seizoen geen lunch op donderdagen, maar was toen speciaal voor de Meesterproef geopend voor de lunch, een vast onderdeel van de Meesterproef. Na de lunch volgde het meesterlijk menu, waarna de commissie aan Jonathan bekendmaakte dat hij ‘absoluut meesterwaardig is’ en geslaagd is voor zijn SVH Meesterproef.

‘Jonathan is heel jong chef geworden, is enorm leergierig en heeft zichzelf geleerd om technisch perfect uitgevoerde gerechten te bereiden en te serveren. Hij gebruikt klassieke technieken, waaruit zijn meesterschap ook blijkt en zijn gerechten stralen een bepaalde herkenbaarheid uit, hebben een fijne smaak en zien er uiterst verzorgd uit’, aldus de commissie.

Jonathan Zandbergen

Over Jonathan Zandbergen

Zandbergen begon zijn carrière in Het Polmans Huis in Utrecht. Via Het Veerhuys in Almere startte hij in juli 2015 als executive chef bij Restaurant Merlet* in Schoorl. Ook liep hij verschillende stages bij Nederlandse toprestaurants zoals De Bokkedoorns** en De Librije***. Een grote bekroning op zijn carrière was het winnen van de Prix Culinaire Taittinger International in 2014. Hij was de vierde Nederlander die deze prijs ooit won.

SVH Meestertitel

De SVH Meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen. SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) beheert deze titels namens de branche. Er bestaan zes verschillende SVH Meestertitels, namelijk: SVH Meesterkok, SVH Meestergastheer-/vrouw, SVH Meesterijsbereider, SVH Meesterschenker, SVH Wijnmeester en SVH Meesterhorecaondernemer.

Als je slaagt voor de SVH Meesterproef, mag je je na je inauguratie officieel SVH Meester noemen.