Burgemeester van Apeldoorn presenteert de zoete bitterbal van De Dessertclub

Burgemeester van Apeldoorn presenteert de zoete bitterbal van De Dessertclub

In Paleis het Loo werd maandag 28 september de zoete bitterbal gepresenteerd door Ton Heerts, de burgemeester van Apeldoorn, toppatissier Bart de Gans en Tim Koldenhof van De Dessertclub.

De bijzondere versie van het Hollandse gerecht is onderdeel van het vernieuwde menu van De Dessertclub. Het pop-up restaurant, gevestigd op het Zwitsalterrein in Apeldoorn, opent op 1 oktober opnieuw haar deuren. De zomereditie van De Dessertclub was al na enkele uren volledig volgeboekt.

Burgemeester van Apeldoorn Ton Heerts: 'Om in Paleis het Loo de eerste zoete bitterbal van Nederland te mogen onthullen, is in tijden van corona echt een feestje. Voor zover je nog geen fan bent van toetjes: dat word je zeker na een bezoek aan De Dessertclub. Het is echt fantastisch en ik kan het iedereen aanbevelen.' Aangezien de eerste editie in recordtempo was uitverkocht krijgen belangstellenden een nieuwe kans om een 7-gangen dessertmenu te proeven.

Dessertclub

Dessert-only

Op het Zwitsalterrein in Apeldoorn opende begin juli het dessert only restaurant. Nu krijgt The Dessertclub een vervolg: Chapter Two. Toppatissier Bart de Gans (winnaar lekkerste bonbon 2012) en Maurits van der Vooren (voormalig chef van sterrenrestaurant Latour)hebben een compleet nieuw menu ontwikkeld. Op de kaart komen een 'Soep van de dag', 'een twaalf uurtje', 'oma's stoofvlees', een 'appeltje voor de dorst', een bijzonder kaasdessert en 'oma's snoeptrommeltje'. 'Het hele menu draait om beleving', laat Bart de Gans weten. De zoete bitterbal wordt als amuse geserveerd in het pop-up restaurant. Het restaurant gaat waarschijnlijk geen vaste stek krijgen in Nederland. 'Ik denk dat we moeten stoppen op het hoogtepunt.'

Zevengangenmenu

Als gast kun je in Chapter Two voor € 69,50,- genieten van de zeven gangen experience bij De Dessertclub, die uit te breiden is met een wijn- of cocktailpairing.