De Dessertclub biedt per avond plek voor maximaal 60 personen. Tegenover het Algemeen Dagblad zegt de initiatiefnemer: 'Ik kwam het zelf afgelopen zomer voor het eerst tegen op Bali. Ik vroeg me af of we zoiets in Nederland ook hadden. Maar het was nog nergens aanwezig. Althans, niet op de unieke manier die wij voor ogen hebben. Door de drukte met alle evenementen kwam het er alleen niet van om het idee verder uit te werken. En toen kwam corona en lag mijn hele bedrijf stil. Omdat dit idee nog steeds in mijn hoofd zat en we een horeca- en terrasvergunning hebben, ben ik op zoek gegaan naar de beste chef met wie ik dit zou kunnen doen. Toen kwam ik uit bij meester-patissier Bart de Gans. Hij was ook helemaal enthousiast.' De Gans - winnaar van de lekkerste bonbon van 2012 en kandidaat en jurylid bij nationale en internationale vakwedstrijden - verzorgt een avondvullende zevengangen experience. Het zevengangenmenu bij de Dessertclub kost €55. Dit is uit te breiden met een wijn- of cocktailpairing. Het betreft een pop-upconcept.
De gasten eten enkel dessert, van hartig tot zoet. Alle smaken, geuren en kleuren komen voorbij. 'We zorgen voor een perfecte balans en zetten je soms op het verkeerde been. Zo serveren we als hoofdgerecht een steak gemaakt van chocolade. Door de verschillende smaken heb je totaal niet het idee dat je alleen maar toetjes aan het eten bent maar is het echt een maaltijdvervangend menu.'
De Dessertclub heeft de deuren open van donderdag tot en met zondag. In september sluit het pop-upconcept de deuren weer. 'We hopen dat we in september de theaterlessen kunnen hervatten. Dan is er voor het restaurant niet genoeg ruimte beschikbaar', aldus de theaterproducent. Wanneer het concept een groot succes blijkt, dan bestaat de optie dat het in de toekomst in de Randstad de deuren gaat openen.
Nederland kende in 2012 al een dessertrestaurant, genaamd Sucre waar vier- en vijfgangenmenu’s werden geserveerd, die volledig uit desserts waren opgebouwd. Het concept slaagde toen niet.