Coronamaatregelen: complete sluiting dreigt voor horeca Parijs

Coronamaatregelen: complete sluiting dreigt voor horeca Parijs

Als het zo doorgaat met de snelle toename van coronagevallen, moet de horeca van de Franse hoofdstad Parijs helemaal dicht. De autoriteiten hakken zondag de knoop door over nieuwe coronamaatregelen. Bars en restaurants zouden dan vanaf volgende week niet meer hun deuren mogen openen, ook die in voorsteden van de metropool.

Minister Veran van Volksgezondheid acht de kans groot dat de overheid tot deze drastische coronamaatregelen moet overgaan.

In de tweede stad van het land, Marseille, geldt de maatregel al. In Parijs moeten bars nu om 22.00 uur dicht. Veran kondigde ook andere beperkingen aan, zoals die voor familiefeestjes en andere sociale contacten.

Hij uitte zich ook zeer verontrust over de zich verslechterende situatie in andere Franse steden, zoals Lille en Lyon.

Frankrijk rapporteerde donderdag bijna 14.000 nieuwe coronavirusinfecties in de afgelopen 24 uur, dichtbij de recordniveaus van vorige week.

Ruim 32.000 doden

Het aantal besmettingen steeg met 13.970 tot in totaal 577.505 gevallen, zei het ministerie van Volksgezondheid. Dat is meer dan de 12.845 die woensdag werden gemeld, maar onder een record van 16.096 donderdag vorige week.

Het aantal doden steeg met 63 tot 32.019, in lijn met de trend van afgelopen week.