Roasted by Beurs: 'het meest brutale restaurant van Nederland'

Roasted by Beurs: 'het meest brutale restaurant van Nederland'

De slechtste recensies ooit? Die gaan ongetwijfeld naar Roasted by Beurs in Rotterdam, het meest brutale restaurant van Nederland dat 23 oktober officieel opent.

Voor dit concept gaan alle horeca-etiquette gegarandeerd overboord. Gasten worden publiekelijk voor paal gezet en kunnen rekenen op grove beledigingen van het personeel. Betreden op eigen risico: dineren was nog nooit zó bizar.

Schandalige service

Aan de Kruiskade in hartje in Rotterdam vind je het gloednieuwe concept Roasted by Beurs. Op zoek naar een bijzondere avond uit én ben jij bestand tegen een grapje? Zet je schrap voor een roast met schandalige service. Vanaf het moment dat een gast een voet over de drempel zet totdat de rekening op tafel verschijnt, is die het slachtoffer van het grofgebekte personeel.

De gevatte theaterstudenten van kunstcentrum SKVR zorgen er voor, samen met de medewerkers van De Beurs, dat die aan de lopende band op hilarische wijze wordt beledigd. Horeca-etiquette bestaan hier niet: de gast is ‘jij’ en het personeel moet met ‘u’ worden aangesproken. Je water wordt geserveerd in een drinkbak voor honden en een lege fooienemmer (die pontificaal op tafel staat) is solliciteren naar een sneer. De brutaalste verwensingen worden door de zaak geschreeuwd en gasten worden met een knipoog gerecenseerd op hun intelligentie, uiterlijk en houding.

Gloednieuw concept

Iemand zo creatief, vernietigend en grappig mogelijk beledigen: dat is waar het allemaal om draait bij een roast. Het fenomeen is over komen waaien uit Amerika en De Beurs introduceert het concept in de Nederlandse horeca. In deze bijzondere tijd, waarin restaurants creatief moeten omgaan met de coronamaatregelen, wil De Beurs zich onderscheiden. Het doel: gasten een bizarre beleving en een hilarische avond uit bezorgen.

Menukaart en reserveren

Hoewel de bediening er alles aan doet om je de slechte recensie ooit te ontlokken, geldt daarop één uitzondering: de keuken. Bij het meest asociale restaurant van Nederland vind je natuurlijk ook asociaal lekkere gerechten. Geheel in thema worden de gerechten hier ‘geroast’. Kies voor gegrilde steak, geschroeide tonijn sashimi of sizzling gamba’s. Verwacht overigens geen ‘eet smakelijk’ wanneer je bord op tafel wordt gesmeten. Met een beetje geluk moet je het doen met een ‘hier is je vreten, probeer er niet in te stikken’. Voor gasten die het aandurven? Roasted by Beurs gaat 23 oktober officieel open en reserveren kan telefonisch en/of per mail.

Over De Beurs

De Beurs bevindt zich in het Lijnbaankwartier op de Kruiskade in Rotterdam. Het is een bar, restaurant en uitgaansgelegenheid in één, gelegen in de voormalig foyer van een bioscoop. Overdag is De Beurs de plek bij uitstek voor een goede lunch en een gezellige (netwerk)borrel. ‘s Avonds kan je hier dineren in elke prijsklasse en verandert De Beurs in de favoriete kroeg van vele jongeren.

Olivier van Hoey Smith

De zaak is eigendom van Olivier van Hoey Smith van The Party Group. Hij heeft na een jarenlange samenwerking met zakenpartner Chiel Jongejan een deel van zijn bedrijven overgenomen. Naast De Beurs gaat het om De Vrienden Live, Scharrels & Schuim, George Cocktailbar en Vila Thalia.