Selecta vervangt bedrijfsrestaurant door grab & go concept

Selecta vervangt bedrijfsrestaurant door grab & go concept

Selecta heeft een Foodie's - grab & go concept - geplaatst in het nieuwe kantoorpand van Renolit. Het is de tweehonderdste Foodie's van Europa. Selecta werd groot met koffiemachines maar heeft inmiddels ook vending machines en foodconcepten in huis.

Alle ruim 200 medewerkers van het hoofdkantoor van Renolit Healthcare in Enkhuizen (productie- en kantoorpersoneel) kunnen vanaf nu 24/7 gebruikmaken van Foodie’s. Het bedrijf werkt met ploegendiensten.

Volgens Selecta is het concept coronaproof, betaalbaar en flexibel. Foodie’s bestaat uit verschillende modules die op maat samengesteld kunnen worden. Sjoerd van den Dungen van Selecta: ‘We merken heel veel belangstelling vanuit de markt voor onze aanpak en voor deze 24/7 beschikbare grab & go. 'Het is een coronaproof en flexibel zelfservice concept.'

Een woordvoerder laat weten de gevoeligheid van dit grab & go concept richting traditionele cateraars te begrijpen. 'Dit concept was er al op kleine schaal. Door corona is het versneld doorontwikkeld omdat er gewoon veel vraag naar is. Heel veel locaties worstelen nu enorm met hun bedrijfsrestaurants. Of het is gesloten, of heel beperkt open. En als je zoals bij Renolit in ploegen werkt, kun je niet zeggen dat je alleen tussen 12 en 14 geopend bent.'

selecta foodies

De onbemande grab & go oplossing in de vorm van een mini-supermarkt biedt maaltijden, sandwiches, salades, koude drankjes, gezonde snacks, een soepautomaat en een koffievoorziening.

'Geen bedrijfsrestaurant meer'

In de voorbereiding op de nieuwbouw van Renolit bleek volgens Selecta dat een bedrijfsrestaurant niet meer aansloot op de wensen van de organisatie.

Arjen Valk, projectleider facilitaire zaken van Renolit: ‘Bij een bedrijfsrestaurant ben je gebonden aan beperkte openingstijden en daar wilden we vanaf. Bovendien leefde in de organisatie de sterke wens om onze productiemedewerkers op elk moment van de dag gezonde, aantrekkelijk geprijsde warme maaltijden aan te bieden. We hebben nu de flexibiliteit die we zochten.’

De onbemande oplossing is 24/7 beschikbaar voor alle medewerkers, die allemaal gebruikmaken van dezelfde kantineruimte. Arjen Valk vervolgt: ‘Bovendien hebben we samen met de mensen van Foodie’s grip op het assortiment. Zo is er voldoende voor iedereen en tegelijkertijd geen onnodige verspilling.’

Gezonde producten zijn bij deze Foodie’s goedkoper dan de minder gezonde varianten. Renolit wil zo bijdragen aan het verbeteren van de leefstijl en vitaliteit van de medewerkers.

Coronaproof

Sjoerd van den Dungen, commercieel directeur van Selecta Nederland: ‘Wij zien veel onzekerheid bij bedrijven en ondernemers. Veel gestelde vragen zijn: hoe zorg je voor een coronaproof werkplek? Hoe houd je de binding met werknemers die thuiswerken? Maar ook hoe behoud je de balans tussen kosten efficiënt werken en het faciliteren van medewerkers tijdens werk, vergadering of creatieve processen?’