Pensioenfonds geeft horeca meer tijd voor betalen premie

Pensioenfonds geeft horeca meer tijd voor betalen premie

Pensioenfonds Horeca & Catering geeft bedrijven in die sectoren de rest van het jaar meer tijd om de premies te voldoen. Eerder gaf het pensioenfonds aangesloten bedrijven in de maanden maart tot en met oktober al dertig dagen extra de tijd.

Vanwege de uitbreiding van de maatregelen tegen het coronavirus geldt dat nu ook voor de maanden november en december.

Directeur Paul Braams ziet dat verreweg de meeste horeca netjes de premie blijft betalen. Ongeveer 85 procent doet dat binnen de verruimde termijn. 'Daar heb ik veel respect voor.' Braams denkt dat de sector zich na de crisis weer zal herstellen. 'De horeca- en cateringsector is veerkrachtig.'

Bij Pensioenfonds Horeca & Catering waren eind vorig jaar ongeveer 40.000 werkgevers aangesloten. Het fonds beheert geld voor 1,3 miljoen werknemers en voormalige werknemers en heeft een belegd vermogen van €12,6 miljard.

Medewerkers in de horeca en catering zijn verplicht om deel te nemen aan het bedrijfspensioenfonds Horeca en Catering. Dit staat los van afspraken uit de cao, zo heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bepaald. Deelname aan de pensioenregeling is verplicht voor medewerkers van 21 jaar en ouder van horeca- en cateringbedrijven.