Chef van Mirazur kookt met Francois Geurds in Nederland

Chef van Mirazur kookt met Francois Geurds in Nederland

Driesterrenchef Mauro Colagreco van het Franse restaurant Mirazur komt naar Nederland. Hij gaat drie dagen koken samen met de Nederlandse tweesterrenchef Francois Geurds van FG Restaurant uit Rotterdam.

De samenwerking tussen Mirazur en FG Restaurant is gearrangeerd door Reisbureau Buitenlandsche Zaken. Dit bureau haalt de Franse chef uit Menton naar Nederland.

De eerste editie van World’s Best Chefs in Nederland is op 2, 3 en 4 februari 2021 in Rotterdam.

Het reisbureau organiseert al jaren culinaire reizen naar de beste restaurants van de wereld. Vanwege corona moest de planning op de schop. Reizen werden geannuleerd en/of verplaatst naar volgend jaar.

Meesterkok François Geurds van FG Restaurant** en FG Foodlabs* hielp mee om de chef van het beste restaurant ter wereld naar Nederland te halen.

Samen gaan de twee topchefs op drie dagen koken in twee shifts, lunch en diner. De gasten krijgen 12 gerechten voorgeschoteld met bijpassend wijnarrangement.

Baret Dokmecian van Buitenlandsche Zaken: ‘We begonnen in 2013 met het organiseren van reizen naar Noma in Kopenhagen, daarna volgden grote namen als El Celler de Can Roca en Osteria Francescana. We zijn blij dat zowel Mauro als François enthousiast reageerden op ons idee, twee chefs van het hoogste niveau samen in de keuken in ons eigen land.’

‘De coronaregels houden we strikt in de gaten en volgen we volledig, veiligheid gaat boven alles, maar dat betekent niet dat we geen mooie plannen maken.’ Reserveren kan via info@buitenlandschezaken.nl

Ook de organisatie van de tweede editie van World’s Best Chefs is al gestart, hierover wordt later meer bekend gemaakt.

Eind 2019 was Mauro Colagreco ook te gast in Nederland. Hij kookte toen bij Rijks, samen met Joris Bijdendijk.