Beste chef ter wereld sluit serie Gastchefs af bij Rijks Amsterdam

Beste chef ter wereld sluit serie Gastchefs af bij Rijks Amsterdam

De beste chef ter wereld, Mauro Colagreco van restaurant Mirazur*** in Frankrijk, kookt dit najaar samen met chef Joris Bijdendijk in Rijks Amsterdam als gastchef.

Het evenement Rijks x Mirazur zal slechts één dag plaatsvinden en Colagreco sluit hiermee de gastchef-reeks na vijf jaar af. Sinds de opening van Rijks Amsterdam, vijf jaar geleden, nodigt chef Joris Bijdendijk met regelmaat internationaal gerenommeerde gastchefs uit. Mauro Colagreco, die woensdag 26 juni 2019 werd gehuldigd als nummer 1 van de World's 50 Best Restaurants, is de 30ste topchef die komt koken. Dit event zal tevens het laatste zijn in deze vorm. Na het 5-jarig jubileum in november slaat het restaurant een nieuwe weg in met het organiseren van events.

Colagreco en Bijdendijk kookte eerder samen tijdens het charity event ‘Isabelo, feeding hungry minds’, van Margot Janse. Dit najaar slaan de chefs voor slechts één dag de handen ineen om samen een four-hands menu te creëren, dat wordt geserveerd tijdens de lunch en het diner. Het evenement Rijks x Mirazur zal slechts één dag plaatsvinden. De datum wordt via het Instagram-account van Rijks bekendgemaakt.

Drie sterren en nummer 1 van de wereld

Restaurant Mirazur werd in de 2019 editie van de Michelingids bekroond met een derde ster en op 25 juni 2019 verkozen tot nr. 1 op The World’s 50 Best Restaurants-lijst. De Italiaans-Argentijnse, Mauro Colagreco is de Chef Patron van Mirazur, gelegen in Menton, Côte D'Azur. Voor hij Mirazur in 2006 opende werkte Colagreco met grootheden als, Bernard Loiseau, Alain Passard en Alain Ducasse.