Kamer: steun voor meer sectoren na uitbreiding lockdown

Kamer: steun voor meer sectoren na uitbreiding lockdown

De Tweede Kamer wil dat het kabinet de lopende steunpakketten voor het bedrijfsleven snel aanpast aan de nieuwe coronamaatregelen die dinsdagavond zijn aangekondigd. Een motie van die strekking, betreffende de lockdown, van VVD'er Thierry Aartsen geniet brede steun bij zowel de coalitiepartijen als de oppositie.

De aanvullende coronamaatregelen treffen onder meer musea, theaters, sexclubs, casino's, bioscopen, pretparken, dierenparken, zwembaden en bibliotheken.

Ook de reisbranche wacht opnieuw een zware klap nu het kabinet tot in januari niet noodzakelijke reizen naar het buitenland ontraadt.

Het kabinet kwam vorige week met extra financiële steun voor onder meer de horeca en en evenementenbranche. De Kamer debatteerde daar dinsdag over met de ministers Eric Wiebes (Economische Zaken), Wopke Hoekstra (Financiën) en Wouter Koolmees (Sociale Zaken). Een ruime meerderheid vindt dat zij, gezien de uitbreiding van de beperkte lockdown, met meer sectoren om de tafel moeten voor aanvullende steun.