Hans Everse benoemd tot voorzitter Gastronomisch Gilde

Hans Everse benoemd tot voorzitter Gastronomisch Gilde

Het Gastronomisch Gilde heeft tijdens haar online Algemene Ledenvergadering huidig vice-voorzitter Hans Everse benoemd tot voorzitter.

In de ALV besprak het bestuur van het Gastronomisch Gilde de koers van de vereniging met haar leden. Aan bod kwam de inspanning van het Gastronomisch Gilde om jong talent aan zich te binden en de verbinding tussen professionals in de branche. Ook werd het beleid voor de komende jaren gepresenteerd; een aanbod met events en activiteiten waarin ook gezondheid en duurzaamheid een belangrijke rol krijgen.

Aandacht voor de Jonge Garde

Hans Everse is de opvolger van de vorig jaar overleden SVH Meesterkok Gerrit Greveling. Everse is al jarenlang nauw betrokken als bestuurslid van het Gastronomisch Gilde en voorzitter van de vakgroep Koksgilde. Tevens is hij eigenaar van Zilt-E Ziltzaam Lekker en Oosterschelder waarmee hij aandacht voor gezondheid in relatie tot food op de kaart zet. Everse over zijn benoeming: 'Naast dat ik ontzettend trots ben dat ik deze prachtige vereniging mag voorzitten en vertegenwoordigen in het binnen – en buitenland, kijk ik uit naar een nieuwe periode. Een periode waarin wij als vereniging actief bij zullen dragen aan het op de kaart zetten van gastronomisch Nederland en een prominente rol zullen spelen in het enthousiasmeren en behouden van jongeren voor onze branche'.

Waldrik Kremer is benoemd tot Secretaris en Hugo Wijbenga als Penningmeester. Beiden zijn al sinds lange tijd nauw betrokken bij het Gastronomisch Gilde en vormen samen met Everse het Dagelijks Bestuur.