Erik van Loo van Parkheuvel** kookt bij Eric Swaghoven van Valuas*

Erik van Loo van Parkheuvel** kookt bij Eric Swaghoven van Valuas*
Erik van Loo

Meesterkoks Erik van Loo en Eric Swaghoven, eigenaren en chefs van respectievelijk Parkheuvel** en Valuas*, verenigen hun kookkunsten en zullen op 8, 9 en 10 december, bij Valuas in Venlo, een zesgangendiner serveren.

Het betreft een all-in arrangement waarvoor dertien suites beschikbaar zijn gesteld in Valuas. Het arrangement kost €250 per persoon. Valuas is een modern, Frans restaurant met internationale accenten. In 2005 kreeg het restaurant een Michelinster. Daarnaast bevat Valuas Brasserie La Vie, de huiskamer van Valuas én een viersterrenhotel met 17 kamers. In 2006 trad Eric Swaghoven toe tot de exclusieve koksclub Les Patrons Cuisiniers.

Erik van Loo

Eerder dit jaar kookte sterrenchef Erik Van Loo al samen met Peter Gast van Graphite in Amsterdam in het Utrechtse Court Hotel een zesgangendiner. Het is niet de eerste keer dat Van Loo en Gast tijdens de coronacrisis samen als gastchef naar Utrecht kwamen. Zo stonden ze begin oktober al eens een weekend in hotel The Anthony, in een voormalig klooster, om het zesgangenarrangement Chefs at The Monastery te koken.

Ook bundelde Van Loo zijn krachten met drie andere sterrenschefs voor een culinaire drive-thru in Rotterdam. Samen met Fred Mustert van restaurant Fred**, Mario Ridder van Joelia* en Jos Grootscholten van Perceel* werd de drive-thru in het leven geroepen. Iedere chef heeft twee gerechten gemaakt. Daarnaast allemaal een supplement. Mensen kunnen ook kiezen uit drie verschillende wijnen. ‘En kunnen zo van een mooie avond thuis genieten.’ De drive-thru is gevestigd aan de Honingerdijk 110 in Rotterdam en is geopend op vrijdag van 16.00 uur tot 20.00, op zaterdag van 16.00 uur tot 20.00 en op zondag van 14.00 uur tot 18.00 uur.

Samenwerking hotel en restaurants

Nu restaurants gesloten maar hotels nog open zijn, zoeken deze twee elkaar steeds vaker op voor (tijdelijke) samenwerking. Een peiling, uitgezet onder ruim honderd hotel in Nederland, leert dat ruim 10 procent van de hotels samenwerkt met een lokaal restaurant.
Bijna alle hotels die de peiling invulden, hebben een eigen restaurant. Toch zegt 11,3 procent in de gedeeltelijke lockdown een samenwerking aan te gaan met een restaurant of chef uit de buurt. Deels om gasten te verleiden naar het hotel te komen, deels om lokale restaurantondernemers te steunen.