Vier sterrenchefs bundelen krachten met drive thru Rotterdam

Vier sterrenchefs bundelen krachten met drive thru Rotterdam

Vier sterrenchefs hebben hun krachten gebundeld met een drive thru in Rotterdam. Zo kunnen gasten zelf een exclusief diner samenstellen en ophalen bij de drive thru op het terrein van Excelsior Rotterdam.

De Rotterdamse Chefs Fred Mustert van restaurant Fred** , Erik van Loo van Parkheuvel**, Mario Ridder van Joelia* en Jos Grootscholten van Perceel* werkten eerder al samen op het ABN AMRO World Tennis Tournament, aan boord van de Blue Rhapsody en in de vakantiehuizen van Droomparken, maar nog nooit op deze manier. Het wordt omschreven als 'Your first Michelin Start Drive Thru Meal' van Chefs Table on Tour.

Tussen 16:00 en 17:30 worden de warme gerechten koud meegeven, na 17:30 zijn deze warm. Indien anders gewenst kan dit aangegeven worden bij de Drive Thru.

Axel Rosier, maître bij restaurant Fred*: 'Mario heeft ooit een aantal containers om laten bouwen tot professionele keukens. Dus toen dit idee ontstond, was het eigenlijk alleen nog zoeken naar een locatie. We bedachten het in de avond, de volgende dag was het een feit.' Afgelopen weekend was al een succes, vervolgt Rosier. Het is coronaproof, mensen blijven gewoon in de auto zitten. 'En het zijn echt sterwaardige gerechten. Krijgen echt mega leuke reacties. Een jongen kwam afgelopen vrijdag en die kwam zaterdag weer.' Iedere chef heeft twee gerechten gemaakt. Daarnaast allemaal een supplement. Mensen kunnen ook kiezen uit drie verschillende wijnen. 'En kunnen zo van een mooie avond thuis genieten.'

Gerechten van verschillende chefs

Sterren Drive ThruCulinaire liefhebbers kunnen kiezen uit een voor- hoofd- nagerecht en supplementen van verschillende sterrenchefs. Zo komt bijvoorbeeld de coquille van Fred Mustert, Joelia's likkepot van de hand van Mario Ridder, de rundertartaar van Jos Grootscholten en de kalfswang van Erik van Loo.

De drive thru is gevestigd aan de Honingerdijk 110 in Rotterdam en is geopend op vrijdag van 16:00 uur tot 20:00, op zaterdag van 16:00 uur tot 20:00 en op zondag van 14:00 uur tot 18:00 uur.

Gasten kunnen via de websites van de de ster(ren)restaurants ook nog dinerboxen bestellen, of take-awaygerechten halen bij de restaurants zelf. Jos Grootscholten van sterrestaurant Perceel in Capelle aan den IJssel ontwikkelde daarnaast gerechten speciaal voor coronapatiënten die kampen met geur- en smaakverlies. Gerechten waarbij andere zintuigen worden geprikkeld.